Πλήρης ανακατασκευή του Ακταίον

Πλήρης ανακατασκευή είναι οι εργασίες που γίνονται αυτό το διάστημα στο «Ακταίον», μετά την παραχώρησή του σε ιδιώτη, ενώ ο εμβληματικός αυτός χώρος για τους ροδίτες, αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι γύρω στα Χριστούγεννα.

Για την πορεία των εργασιών, μίλησε χθες ο αρχιτέκτονας-μηχανικός, μέλος της Διοίκησης της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος παρακολουθεί το έργο για λογαριασμό της.

Όπως είπε, λοιπόν, γίνεται μία μεγάλης κλίμακας επισκευή του κτιρίου, και στο κέλυφος του αλλά και στον αύλειο χώρο, και αποκαθίστανται κάποια αρχιτεκτονικά στοιχεία τα οποία υπήρχαν παλαιότερα, με σκοπό την αναβάθμιση του κτιρίου ως κατασκευή αλλά και την αναβάθμιση του περιβάλλοντα και του εσωτερικού του χώρου, ώστε να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και μεγαλύτερου φάσματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, η πορεία των εργασιών κρίνεται πολύ ικανοποιητική κατά την άποψή τους επειδή το παρακολουθούν. Η μελέτη έγινε από ροδίτικο γραφείο και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει περίπου δύο μήνες από σήμερα για την αποπεράτωση των εργασιών.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να σημειώσει ότι σε τέτοιου είδους κατασκευές τυχαίνουν και απρόοπτα, γιατί όταν κάνεις σε ένα παλιό κτίριο μία επέμβαση δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβει και όλα αυτά τα κτίρια είναι πολλών ετών και έχουν πολλά προβλήματα.

Ανέφερε, πάντως, ότι θα θεραπευθούν όλα τα προβλήματα που υπήρχαν, δηλαδή στεγάνωσης, ρηγματώσεις, επιχρίσματα, κουφώματα, ώστε το «Ακταίον» να είναι πάλι ένα σημαντικό κτίριο μέσα στην πόλη, όπως και παλιά, να έχει την αίγλη που του αρμόζει και ο ροδιακός λαός να μπορεί να το χαίρεται όπως ανυπομονεί να το κάνει σύμφωνα με τα μηνύματα που φθάνουν στους ίδιους.