Μπορούν να δηλώσουν περισσότερους αθλητές στους Αιγαιοπελαγίτικους

Λεπτομέρειες για το πώς θα προκύψουν οι συμμετοχές στους φετινούς, 28ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου 1 και 2 Οκτωβρίου στην Καλλονή δίνουν οι διοργανωτές μέσω της προκήρυξης.

Πέραν από έναν συγκεκριμένο αριθμό αθλητών-αθλητριών και συνοδών, καθορισμένο από τη θέση του κάθε σωματείου στην πανελλήνια κατάταξη του ΣΕΓΑΣ το 2015, μπορεί να υπάρξουν και περεταίρω συμμετοχές στις αποστολές, αρκεί ο κάθε σύλλογος να καλύψει τα έξοδά τους και να ενημερώσει εγκαίρως τους διοργανωτές για το πού θα μείνουν ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Αναλυτικά πώς προκύπτουν οι συμμετοχές:

-Ο αριθμός δήλωσης - συμμετοχής και φιλοξενίας αθλητών και συνοδών για κάθε σωματείο, εκτός  των τοπικών σωματείων της Λέσβου (όπως ισχύει κάθε χρόνο), αναλύεται σε ειδικό συνημμένο πίνακα και είναι ανάλογος με τη θέση του κάθε σωματείου στην πανελλήνια κατάταξη - αξιολόγηση της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς 2015.

-Για όλα τα σωματεία της Λέσβου η συνολική αριθμητική συμμετοχή είναι ελεύθερη. Ειδικά για τα τρία σωματεία της Μυτιλήνης (Γ.Σ. Αθλοκίνηση, Γ.Σ. Αλκαίος και Γ.Σ. Αρίων, η αριθμητική  συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά ο αριθμός των αθλητών – συνοδών που θα φιλοξενηθούν στην Καλλονή, για μία  διανυκτέρευση το Σάββατο 1/10, αναφέρεται σε συνημμένο πίνακα και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα, σύμφωνα με τον τελικό προϋπολογισμό των  αγώνων.

Ο υπολογισμός  του ακριβή αριθμού δήλωσης - συμμετοχής και φιλοξενίας κάθε σωματείου, γίνεται αφού λάβουμε υπ’ όψιν δύο σταθερούς όρους:

1)  Το σύνολο των σωματείων που αξιολογήθηκαν πανελλαδικά το 2015 και ήταν  295 2) Το συνολικό αριθμό αθλητών και συνοδών, που υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής κάλυψης της μετακίνησης και της φιλοξενίας τους και με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός.

Με αυτά τα δεδομένα το πρώτο σωματείο της πανελλήνιας κατάταξης 2015, εάν φυσικά συμμετείχε στους αγώνες, θα  είχε δικαίωμα συμμετοχής με 18 άτομα.

Έτσι π.χ. για τoν Α.Ο. ΡΟΔΟΥ Ε.Μ. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ   ισχύουν τα παρακάτω :

F = 295 - 128  Χ 18  =  10 άτομα

          295

-Η μικρότερη αριθμητική συμμετοχή σωματείου, ανεξάρτητα από τη θέση του στην Πανελλήνια κατάταξη του 2015, είναι συνολικά τρία (3) άτομα.

-Μετά την κατάθεση των αρχικών δηλώσεων συμμετοχής, και ανάλογα με τον τελικό προϋπολογισμό, ο αριθμός των αθλητών – τριών που καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησής τους μπορεί να αυξηθεί για κάθε σωματείο και συνολικά, έτσι ώστε η συμμετοχή στα αγωνίσματα να είναι ικανοποιητική.

-Δικαίωμα συμμετοχής θα έχει και κάθε νέο σωματείο που θα εγκριθεί από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., μέχρι και μια εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων. Για τα νέα σωματεία ο αριθμός των αθλητών – τριών και συνοδών που θα καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησής τους θα καθορίζεται με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής, με μικρότερο αριθμό τα τρία άτομα για κάθε ένα από αυτά τα σωματεία.

-Στον αριθμό των ατόμων που δικαιούνται οικονομικής κάλυψης τα σωματεία, συμπεριλαμβάνονται και οι συνοδοί, σύμφωνα με τα παρακάτω:

-Τα σωματεία από το Νο 1 της κατάταξης (Α.Γ.Ε.Σ. Κάμειρος 2009) μέχρι και το Νο 10  (Α.Σ. Κάλυμνος 2000) μπορούν να δηλώσουν το ανώτερο  μέχρι δύο (2) συνοδούς  π.χ.  Α.Σ. Κάλυμνος 2000:   9 αθλητές – τριες + 2 συνοδοί = 11 άτομα ή 10 + 1 = 11 άτομα.

-Τα σωματεία από το Νο 11  της κατάταξης (Α.Σ. Έφηβος Χίου.) και μετά, θα δηλώσουν  μόνο  ένα  (1) συνοδό   π.χ.

Παμμηλιακός Α.Σ.:   3 αθλητές – τριες + 1 συνοδός  = 4  άτομα

-Επίσης τα σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής και με έναν επιπλέον αριθμό αθλητών - τριών (το ανώτερο μέχρι 8 συνολικά), με την απαραίτητη όμως προϋπόθεση ότι, το σωματείο θα αναλάβει όλα τα έξοδα αυτών των αθλητών - τριών  όπως  επίσης και τις διαδικασίες εξασφάλισης  της μετακίνησης, διαμονής και  διατροφής τους.

Τα σωματεία θα πρέπει να δηλώσουν στην οργανωτική επιτροπή, τρεις  ημέρες πριν από τους αγώνες, το ξενοδοχείο διαμονής των επιπλέον αθλητών – τριών τους, έτσι ώστε να αποδεικνύεται ότι έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα διαμονής τους.

 -Οι οργανωτές σε κάθε περίπτωση, θα υπολογίζουν τα σωματεία (στα θέματα μετακίνησης και φιλοξενίας) σύμφωνα με την αριθμητική συμμετοχή, όπως αυτή προκύπτει από την πανελλήνια κατάταξη του 2015.