Να αποκτήσουν λιμάνι απαιτούν οι Νισύριοι

Στην Αθήνα παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος την Παρασκευή και Δευτέρα 9 και 12 Σεπτεβρίου. Είχε μια σειρά επαφών και συναντήσεων που αφορούν τον Δήμο Νισύρου.

Συναντήθηκε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον υπουργό κ. Θοδωρή Δρίτσα και για μιά ώρα και συζήτησαν το θέμα της επέκτασης του λιμανιού στο Μανδράκι και το θέμα της Νησιωτικής πολιτικής. Η συνάντηση είχε κανονιστεί από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον οποίο συναντήθηκε ο Δήμαρχος την Δευτέρα 29 Αυγούστου και εξέτασαν όλα τα θέματα που εμπεριέχονται στο υπόμνημα που κετετέθηκε στον υπουργό κατά την επίσκεψή του στη Νίσυρο.

Στον κ. Δρίτσα ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στην ανάγκη ύπαρξης λιμανιού που θα μπορεί να εξυπηρετεί το νησί όλους τους μήνες του έτους. Ο υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης θα συμβάλει τα μέγιστα για χρηματοδότηση του έργου. Για το θέμα της Νησιωτικής πολιτικής ο υπουργός κ. Δρίτσας είπε ότι ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει σύντομα την ίδρυση επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής και στη συνέχεια θα δημιουργηθεί το Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής που θα απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς.

Την ίδια μέρα ο Δήμαρχος είχε επαφές με το υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα των Δημοτικών Λουτρών που είχε συζητηθεί εκτενώς με τον υπουργό κ. Σταθάκη την 30η Αυγούστου και είχε εγκριθεί η δημιουργία ΣΔΙΤ για την επισκευή και επαναλειτουργία των Δημοτικών Ιαματικών λουτρών.

Το Σαββάτο 10 Σεπτεβρίου ο Δήμαρχος ήταν παρών στα εγκαίνια της 81ης Εκθεσης Θεσσαλονίκης.  Επισκέφθηκε το περίπτερο του συμπατριώτη μας Σωτήρη Χαρίτου που εκθέτει προϊόντα της Νισύρου. Το βράδυ παρευρέθηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού κ Αλέξη Τσίπρα, στους παραγωγικούς φορείς στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο, στο πλαίσιο της 81η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προσκεκλημένος με άλλους Δημάρχους. 

Την Δευτέρα 12 Σεπτεβρίου ο Δήμαρχος είχε πολύωρη συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου μαζί με άλλους Δημάρχους και εκπρόσωπο του υπουργού συζήτησαν την νέα προκήρυξη που θα γίνει για χρηματοδότηση δράσεων που αφορούν στην εφαρμογή συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας.

Την ίδια μέρα ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με το επιτελείο της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) και έγινε προγραμματισμός για τα έργα του Δήμου Νισύρου προς χρηματοδότηση.  Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είχε συναντήσεις με στελέχη της COSMOTE για την επίλυση του θέματος ασθενούς σήματος κινητής τηλεφωνίας στους οικισμούς Πάλοι και Εμπορειός. Επίσης συζητήθηκε το θέμα υπογειοποίησης των καλωδίων του ΟΤΕ και κανονίστηκε συνάντηση με την ΔΕΔΗΕ για συγχρονισμό των εργασιών με τα καλλώδια της ΔΕΗ.