Αρχές  Νοεμβρίου  το συνέδριο  της ΠΕΔ

Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο Συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο, με σημαντικά θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση στην ημερήσια διάταξη ενώ θα προσκληθεί για να παραστεί και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Όπως έκανε γνωστό, χθες, το μέλος της Διοίκησης της ΠΕΔ, Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Πόκκιας, προγραμματίζουν για τέλη του Οκτώβρη αρχές Νοεμβρίου, το ετήσιο Συνέδριο, και ταυτόχρονα βρίσκονται σε επαφή με το Υπουργείο Εσωτερικών αφού τις προηγούμενες ημέρες τους ζήτησαν να μπουν οι τελευταίες πινελιές για το νομοσχέδιο-σκούπα που φέρνει η κυβέρνηση για την Αυτοδιοίκηση με τις αλλαγές στον Καλλικράτη.

Παράλληλα, ανοιχτή είναι η πρόσκληση προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος, υπενθυμίζεται δύο φορές ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Ρόδο το προηγούμενο διάστημα λόγω έκτακτων γεγονότων. Επίσης, έχουν κλείσει και τα θέματα που θα τους απασχολήσουν στο Συνέδριο.

Όπως είπε ο κ. Πόκκιας, είναι μία εποχή τώρα που και η ΚΕΔΕ έχει τέλη Οκτωβρίου το Συνέδριό της ενώ γίνονται και προσυνέδρια σε διάφορες περιοχές. Επίσης, προσπαθούν για να υπάρχει ένας συντονισμός σε επίπεδο όλης της χώρας, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, καλύτερη ενημέρωση και καλύτερες αποφάσεις.

Αυτό το συνέδριο το έχουν προγραμματίσει από τις αρχές του καλοκαιριού και είχαν πει ότι για κάθε μία από τις 4-5 μεγάλες θεματικές που θα έχει, θα υπάρχει εισήγηση από την ΠΕΔ, από την ΚΕΔΕ και από το Υπουργείο, ώστε να μπορέσουν να συγκλίνουν αυτοί οι τρεις πυλώνες που ουσιαστικά αποτελούν την Αυτοδιοίκηση, να συγκεράσουν τα συμπεράσματα του Συνεδρίου για να υπάρξουν και κάποια αποτελέσματα.

Τέλος, το Συνέδριο θα απασχολήσουν οι θεσμικές αλλαγές, το μεταναστευτικό, οι πόροι και οι έλεγχοι στην Αυτοδιοίκηση και κάποια ζητήματα νησιωτικότητας αφού είμαστε η κατεξοχήν νησιωτική ΠΕΔ.