Χ. Κόκκινος: Να μη γίνουν τα Δωδεκάνησα και η Ελλάδα «αποθήκη ψυχών»

O Aντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με την ιδιότητα τού μέλους της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέστη και μίλησε σήμερα 16.9.2016 σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της Επιτροπής των Περιφερειών στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Ο ρόλος των τοπικών και περιφερειακών αρχών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης: Κοινή μας πρόκληση - Συλλογική μας απάντηση».

Στο συνέδριο συμμετείχαν 100 αυτοδιοικητικά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, που εκπροσωπούσαν κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τους βασικούς ομιλητές ήταν ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγός της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στην παρέμβασή του επισήμανε τα εξής:

* Το προσφυγικό είναι παγκόσμιο ζήτημα και όχι μόνο ελληνικό,

* απαιτείται συλλογική προσπάθεια και ευθύνη ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και παρεμβάσεις από την Ε.Ε. ώστε να σταματήσουν οι πόλεμοι που δημιουργούν το μεταναστευτικό.

* Να αυξηθούν οι οικονομικοί πόροι που διαχειρίζεται η Ελλάδα για την αντιμετώπισή του και να αξιοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

* Να ενισχυθεί η φύλαξη των συνόρων. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ε.Ε.. Να μη γίνουν η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα «αποθήκη ψυχών».

* Να τιμωρηθούν οι διακινητές/τριες - σύγχρονοι/ες δουλέμποροι.

* Να σεβαστεί η Τουρκία και να τηρήσει τη συμφωνία που έχει κάνει με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

* Η Ε.Ε. να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό και αλληλεγγύη το πρόβλημα.

* Σήμερα το απόγευμα η αντιπροσωπεία του Ε.Λ.Κ. θα επισκεφθεί χώρους διαμονής των μεταναστών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

* Αύριο 17.6.2016 ο κ. Χ. Κόκκινος θα επισκεφθεί το χώρο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και κατόπιν θα επιστρέψει στη Ρόδο.

* Στις 18 - 19.9.2016 θα μεταβεί στην Κω για θέματα αρμοδιοτήτων του και για να παραστεί στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Κω, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση.