Πλήθος κόσμου και χθες στην Παλιά Πόλη

Πλήθος κόσμου, επισκέφτηκε χθες την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Αρκετοί τουρίστες επέλεξαν να περιηγηθούν στους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και να περπατήσουν στα πιο όμορφα και ιστορικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης.

 

Παρόλο που έχουμε Σεπτέμβρη, η μέρα χθες ήταν άκρως καλοκαιρινή, αφού η θερμοκρασία άγγιξε τους 32°C. Ιδανική για τους τουρίστες, που γέμισαν με κόσμο τα  δρομάκια και τα μαγαζιά της Παλιάς Πόλης.

Στην οδό Σωκράτους, προς το Τέμενος του ΣουλεϊμάνΣτην οδό Σωκράτους, προς το Τέμενος του Σουλεϊμάν

Μάλιστα, όπως είχε γράψει η «Ροδιακή» σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας πολύ καλός  μήνας για το νησί μας από πλευράς τουριστικής κίνησης.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είχε δηλώσει: «Είναι πολύ ευχάριστα τα μηνύματα του Σεπτεμβρίου. Δείχνει ότι θα είναι ο καλύτερος Σεπτέμβριος όλων των εποχών. Από το αεροδρόμιο που παρατηρούμε τα αιτήματα για νέες πτήσεις φαίνεται ότι θα είναι πολύ μεγάλη η κίνηση του μήνα».

Μέσα στα σοκάκια της Μεσαιωνικής ΠόληςΜέσα στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης

Αυτό αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες, όπου φαίνεται, ότι πολλοί τουρίστες βρίσκονται  στο νησί και επισκέφτηκαν τη Παλιά Πόλη, ενώ παράλληλα είδαν και απαθανάτισαν τα μεσαιωνικά κτίρια, τα στενά δρομάκια και τις πλατείες, περνώντας μέσα από τα ιστορικά τείχη.

Πολύς κόσμος βρέθηκε έξω από την Δημοτική Πινακοθήκη στην είσοδο της Μεσαιωνικής Πόλης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην οδό Σωκράτους και μέχρι το Τέμενος του Σουλεϊμάν.

Έξω από το Αρχαιολογικό ΜουσείοΈξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Το γεγονός αυτό είναι πολύ θετικό και αισιόδοξο για το νησί μας σε μία τέτοια εποχή και τέτοιες εικόνες είναι αρκετά ενθαρρυντικές.