Εκδήλωση για τον Τίτο Πατρίκιο

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου έχει την τιμή να παρουσιάσει στο κοινό της Ρόδου τον κορυφαίο Έλληνα ποιητή Τίτο Πατρίκιο σε μια εκδήλωση - αφιέρωμα με τίτλο “Από το Χωματόδρομο στην κεντρική λεωφόρο…” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8.30μ.μ. στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στη Μεσαιωνική Πόλη.

 

Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσουν η Χαρά Κοσεγιάν, σχολική σύμβουλος φιλολόγων Δωδεκανήσου – λογοτέχνις και ο Μηνάς Βιντιάδης, δημοσιογράφος - συγγραφέας.

Ο Τίτος Πατρίκιος συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους ποιητές και δημιουργούς της σύγχρονης Ελλάδας, με αδιάκοπη παρουσία στα γράμματα, αλλά και στα κοινωνικά – πολιτικά θέματα της χώρας, ενώ υπηρετεί με συνέπεια τα ιδεώδη που σηματοδότησαν τη ζωή και την τέχνη του.

Ο Τίτος Πατρίκιος συγκαταλέγεται στους πρώτους και σημαντικότερους φίλους και υποστηρικτές του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, καθώς έχει επισκεφθεί και έχει φιλοξενηθεί από το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. και στο παρελθόν, με την ευκαιρία δράσεων προς τιμήν του.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί μας και σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο φιλολόγων Δωδεκανήσου κ. Χαρά Κοσεγιάν, ο Τίτος Πατρίκιος θα επισκεφθεί δύο σχολεία του νησιού μας. Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο 3ο Λύκειο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) ενώ την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί το Γενικό Λύκειο Αρχαγγέλου.

Το πρωί της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου θα τιμηθεί από τον Δήμο της Ρόδου και τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.