Ανοίγει σήμερα το μουσείο της Κω

Ανοίγει ανακαινισμένο, μετά από χρόνια, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κω την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στην πόλη της Κω, με την παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, εφόρων και επιστημόνων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

Θα ακολουθήσει η μουσική εκδήλωση «Η Ωδή του Ανακρέοντα» εντός του Μουσείου, με αναγεννησιακή μουσική σε αρχαίους ελληνικούς και αγγλικούς στίχους (Σταμάτης Παυλούς- Κόντρα τενόρος & Στάθης Σκανδαλίδης-Αναγεννησιακό λαούτο).

Στο Μουσείο βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τις ανασκαφές που διεξάγονται στο νησί από τις αρχές του αιώνα μέχρι σήμερα, κυρίως από τους αρχαιολογικούς χώρους της Αγοράς και το Δυτικό αρχαιολογικό χώρο, καθώς και από μεμονωμένα μνημεία, όπως το Βωμό του Διονύσου, το Ωδείο και τη Ρωμαϊκή Οικία (Casa Romana).

Η έκθεση των γλυπτών συγκεντρώνει έργα που χρονολογούνται από τα ελληνιστικά έως τα υστερορρωμαϊκά χρόνια και αποσκοπεί να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό τα σημαντικότερα έργα της γλυπτικής που προέρχονται από την Κω.