Ψάχνουν τους αντιδημάρχους στα χωριά του νησιού!

Να…φαίνονται οι Αντιδήμαρχοι και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής στα χωριά ζήτησαν από τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, οι Πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, σε συνάντηση που είχε μαζί τους την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Δήμαρχος συγκάλεσε συνάντηση με όλους τους Προέδρους των δ.κ. και τ.κ. προκειμένου να ακούσει τα προβλήματά τους, αυτά που τους απασχολούν αλλά και τα αιτήματά τους προς το «κυβερνείο».

Η καθημερινότητα και η καλύτερη συνεργασία με τα μέλη της Δημοτικής Αρχής είναι, όπως λένε οι πληροφορίες, τα βασικότερα αιτήματα που έθεσαν στον Δήμαρχο οι Πρόεδροι. Σημειώνεται ότι στη συνάντηση μετείχε και ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τις κοινότητες, κ. Αγαπητός Πάλλας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που προέταξαν οι περισσότεροι Πρόεδροι είναι να εστιάσει η Δημοτική Αρχή στα προβλήματα της καθημερινότητας στην ύπαιθρο ενώ εκείνο που ζητούν είναι να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και συνεργασία με το «κυβερνείο».

Μάλιστα, εκείνο που θέλουν είναι να βλέπουν συχνότερα τους Αντιδημάρχους, τους εντεταλμένους αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους στα χωριά.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από πλευράς Δημοτικής Αρχής τα αιτήματα και οι προβληματισμοί που έθεσαν οι Πρόεδροι δεν θεωρούνται άδικα.

Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε που έβαλαν πλάτη όλο αυτό το διάστημα σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Δήμος και ειδικότερα αυτό με την καθαρότητα, λόγω της αστοχίας του διαγωνισμού για τον ιδιώτη, που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη απορριμματοφόρων, με τη ΔΕΥΑΡ λόγω της ανομβρίας αλλά και με τα μηχανήματα που είχαν πρόβλημα με τα ανταλλακτικά.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι, προσεχώς, θα καλέσει όλους τους εργαζόμενους και θα τους ευχαριστήσει για τις προσπάθειές τους αυτό το διάστημα το οποίο ήταν δύσκολο για το Δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, ένταση φέρεται να υπήρξε κάποια στιγμή ανάμεσα στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της δ.κ. Κοσκινού κ. Νίκο Μανωλάγκα ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τους Αντιδημάρχους λέγοντας ότι δεν βοηθάνε όσο θα έπρεπε και δεν μπορούν να τους βρουν εύκολα.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τους Προέδρους ακολούθησε η συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας, ενόψει του αυριανού δημοτικού συμβουλίου, η οποία όμως είχε πολλές απουσίες και, πέρα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, έγινε από τον αρχιτέκτονα κ. Σκιαδόπουλο η παρουσίαση μίας μελέτης για τη διαμόρφωση και την ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου του Ενυδρείου.