Δήλωση του Δημήτρη Γάκη στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Κω

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Κω, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016. Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κω, ο Δημήτρης Γάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα και για την Κω και για ολόκληρη την Ελλάδα. Το ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κω ανοίγει τις πύλες του. Όχι απλά σαν μια ακόμα προέκταση στις περιηγήσεις της πλούσιας ιστορίας του νησιού, αλλά με στόχο να συνδεθεί δυναμικά με τους ανθρώπους και την υπάρχουσα κατάσταση της πόλης.

Προσφέροντας τα δικά του πλούσια τεχνολογικά και εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες, ως ένας νέος σύγχρονος χώρος πολιτισμού. Η ιστορία, η ιατρική παράδοση, οι αξίες του πολιτισμού και του ουμανισμού, είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με το νησί της Κω, την πατρίδα των Ιπποκράτη, Φιλητά και Θεόκριτου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, στη νέα του ανακαινισμένη μορφή, αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό και αναπτυξιακό πόρο του νησιού.

Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλλαν με τη συλλογική τους προσπάθεια στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου που προβάλλει με μοναδικό τρόπο την ιστορία, τον πολιτισμό και τα επιτεύγματα των Δωδεκανησίων σ’ όλο τον κόσμο.

Ευχή όλων μας είναι να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών σαν μια γέφυρα με το πλούσιο παρελθόν του νησιού και ταυτόχρονα να αποτελέσει ένα πόλο ιστορικής γνώσης, ένα χώρο πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δρώμενων για την Κω και τα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου.»