Παραδίδει  τη... σκυτάλη της τεχνικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου ο  Γιώργος Μιχαλάκης

Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε που ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου ο Γιώργος Μιχαλάκης, παίρνοντας τότε τα «ηνία» από το Μιχάλη Παυλούς.

Θέλοντας να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις όσον αφορά την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού, δεν αρκέστηκε απλώς στη διοργάνωση για το «τυπικό» των διασυλλογικών πρωταθλημάτων βάσει των απαιτήσεων της Ομοσπονδίας, αλλά επεδίωξε να κάνει κάτι διαφορετικό…

Έτσι το 2008, ξεκίνησε η προσπάθεια διοργάνωσης μιας σειράς αγώνων παμπαίδων-παγκορασίδων β’ υπό τη  μορφή πρωταθλήματος στα Δωδεκάνησα, ουσιαστικά για την ανάδειξη νέων ταλέντων από την ηλικία 12-13 ετών.

Η καινοτομία όμως δεν ήταν μόνον αυτή. Το σημαντικότερο ήταν η συνεργασία με την τότε Νομαρχία Δωδεκανήσου για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης των αποστολών αλλά και με τους Δήμους για τη φιλοξενία τους. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιήθηκαν όλα τα σύγχρονα στάδια του νομού και η κίνηση αυτή έγινε παράδειγμα προς μίμηση και γι’ άλλες Ενώσεις.

Η διοργάνωση μάλιστα, συνεχίζεται έως και τώρα για την ίδια κατηγορία με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, πάντα επιτυχώς κι έγινε η αιτία για να ασχοληθούν πιο ουσιαστικά τα σωματεία με τις ακαδημίες τους, αφού έως τότε κάποια τις είχαν…παραμελημένες.

Με πάθος και πολλές ώρες δουλειάς, ο Γιώργος Μιχαλάκης συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να διοργανώνονται κάθε επιπέδου αγώνες χωρίς πρόβλημα στα στάδια της Δωδεκανήσου. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει άλλωστε ακόμα και στα Island Games του 2007 στη Ρόδο πόσο άψογα κύλησε το πρόγραμμα του στίβου τόσο εντός σταδίου όσο κι εκτός με την άμεση μετάδοση των αποτελεσμάτων προς τον Τύπο.

Μετά από την πολυετή παρουσία του, θεώρησε πια ο ίδιος πως ήρθε η ώρα να παραδώσει τη…σκυτάλη, και να αναλάβει ο επόμενος ικανός στο σημαντικό αυτό πόστο από το οποίο κρίνονται τα πάντα οργανωτικά για κάθε ΕΑΣ. Τις επόμενες μέρες τα μέλη της Ένωσης θα αποφασίσουν για το διάδοχό του σε μια περίοδο δύσκολη, όταν πια ο καθένας καλείται να κάνει αγώνες με πενιχρά μέσα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ο Γιώργος Μιχαλάκης έκλεισε μια δεκαετία ανεκτίμητης προσφοράς στο δωδεκανησιακό στίβοΟ Γιώργος Μιχαλάκης έκλεισε μια δεκαετία ανεκτίμητης προσφοράς στο δωδεκανησιακό στίβο