Το νερό-νεράκι λένε στις Φάνες

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι και στις Φάνες όπου το τελευταίο διάστημα έχουν πει το νερό – νεράκι, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Βασίλης Νικολίτσης να συγκαλεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου παρουσία του δημάρχου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», τον τελευταίο καιρό και στη περιοχή των Φανών υπήρχε αρχικά μείωση της πίεσης του νερού και πλέον διακοπή του νερού για αρκετές ώρες της ημέρας λόγων υπερκατανάλωσης είτε από τους αγρότες είτε από τις τουριστικές μονάδες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να μην μπορούν να λειτουργήσουν αφού δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα μητέρας βρέφους η οποία δεν μπορεί ούτε το μωρό της να πλύνει ή ακόμη και το μπιμπερό αυτού και αναγκάζεται να χρησιμοποιεί εμφιαλωμένα μπουκάλια με νερό!

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φανών Βασίλης Νικολίτσης ήταν αποδέχτης όλων αυτών των παραπόνων και όπως ο ίδιος δήλωσε στη «Ροδιακή» επιχείρησε να βρεθεί λύση σε συνεργασία με την διοίκηση της ΔΕΥΑΡ. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει επιτευχθεί για αυτό και ο κ. Νικολίτσης συγκαλεί σήμερα για το θέμα, έκτακτη συνεδρίαση στις Φάνες στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσίκκης, ο αρμόδιος στην περιοχή αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΡ.
Θέμα της συνεδρίασης η επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει στην περιοχή με την έλλειψη νερού.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κ. Νικολίτσης εξέφρασε την οργή του για την όλη κατάσταση και τόνισε πως άμεσα θα πρέπει να βρεθεί λύση ώστε ο κόσμος να έχει νερό στα σπίτια του και να μπορεί να κάνει τη δουλειά του!