Συμμετοχή της Ρόδου σε έκθεση για τουρίστες της τρίτης ηλικίας

Ολοκληρώνονται οι συμμετοχές στην έκθεση 3ης ηλικίας, SENIOR, που οργανώνει η North Events και θα πραγματοποιηθεί από 18-20 Οκτωβρίου 2016 στη Στοκχόλμη. Μεγάλη η παρουσία της Ρόδου, με ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι μεγαλύτερες ηλικίες – συνταξιούχοι είναι ένα από τα σημαντικότερα target groups στον τουρισμό και στις οποίες στοχεύουν οι δημοφιλέστεροι προορισμοί ανά τον κόσμο. Το υψηλό εισόδημα και η άνεση ελεύθερου χρόνου επιτρέπει στην ομάδα αυτή να ταξιδεύει συχνά, σε περιόδους μη αιχμής και να δαπανά αρκετά χρήματα, καθιστώντας την μία πολύ ελκυστική αγορά.

H North Events επενδύει στρατηγικά για την προσέλκυση τουρισμού 3ης ηλικίας στην Ελλάδα, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων σε ειδικές εκθέσεις και με επιχειρηματικές εκδηλώσεις με τους μεγαλύτερους tour operators της Σκανδιναβίας. Από τον Οκτώβριο η εταιρία συμμετέχει στην μεγαλύτερη έκθεση τρίτης ηλικίας στην Στοκχόλμη, την SENIOR, προγραμματίζει ειδική εκδήλωση με φορείς της Ένωσης Συνταξιούχων Σουηδίας, την PRO (400.000 μέλη) και σύντομα ανακοινώνει το πλάνο δράσεων για την Δανία όπου ο αντίστοιχος φορέας συνταξιούχων απαριθμεί 800.000 ενεργά μέλη.

Σύμφωνα με στατιστική μελέτη της HUI Research αποδεικνύεται ότι το ηλικιακό γκρουπ άνω των 55 ετών αν και διαθέτει την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, παραμελείται συχνά ως πιθανό καταναλωτικό κοινό (target group). Σύμφωνα με την ίδια μελέτη έως το 2015 υπολογίζεται ότι το ηλικιακό αυτό γκρουπ έχει ξεπεράσει τα 2.000.000 άτομα στην Σουηδία.

Η North Events πρώτη παρουσίασε τον τουρισμό 3ης ηλικίας από την Σουηδία στην 3η έκθεση GREKLAND PANORAMA της Στοκχόλμης τον περασμένο Φεβρουάριο με εκθέτες την PRO (Οργανισμός Κοινωνικής Ασφάλισης και Συνταξιούχων Σουηδίας), την GRAND TOURS και την FAVORIT RESOR.

Οι εκθέσεις SENIOR στην Σουηδία είναι στοχευμένες για την 3η ηλικία, και έχουν  στόχο να παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες και «προτάσεις» για τους επισκέπτες τους, που ηλικιακά τοποθετούνται από 55- και άνω ετών.  

Κύριοι τομείς που παρουσιάζονται αφορούν:
• Τουρισμός και Ταξίδια (κυρίως)
• Real Estate, σπίτια και υπηρεσίες
• Φροντίδα, πρόνοια
• Υγεία και Ομορφιά
• Πολιτισμός

H North Events συμμετέχει στις παρακάτω εκθέσεις SENIOR με ένα ενιαίο κεντρικό περίπτερο που θα παρουσιάζει ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς:
SENIOR Στοκχόλμη: 18-20 Οκτωβρίου 2016
SENIOR Γκέτεμποργκ: 14 – 16 Μαρτίου 2017
SENIOR Μάλμο: 26 – 28 Απριλίου 2017