Πολλά τροχαία ατυχήματα έφεραν στη Ρόδο τα πρωτοβρόχια και οι… σπόροι φίκων

Δεκάδες ήταν τα τροχαίο ατυχήματα που σημειώθηκαν από το πρωί στο νησί της Ρόδου λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.

Η βροχή που έπεσε από νωρίς το πρωί αιφνιδίασε τους κατοίκους του νησιού μας, που αποδείχθηκε ότι ήταν απροετοίμαστοι για τα πρωτοβρόχια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στην «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Αγαπητός Πάλλας, «με εξαίρεση το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί, τα περισσότερο αφορούσαν υλικές ζημίες και μικροτραυματισμούς».

 Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις μικροατυχημάτων που σημειώθηκαν στην Ιαλυσό, στην περιοχή του Άη Γιάννη και στα Πλατανάκια, όπου δίκυκλα έχασαν τον έχασαν τον έλεγχο επειδή γλίστρησαν στους καρπούς των φίκων που υπήρχαν στο οδόστρωμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου που έσπευσαν στις παραπάνω περιοχές και με βυτία νερού ξέπλυναν τους δρόμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βροχή που πέφτει από το πρωί σχεδόν σε όλο το νησί της Ρόδου, κρίνεται πολύ ευεργετική για τις καλλιέργειες, καθώς αν και δεν είχε μεγάλη ένταση, ήταν «ποτιστική» και ωφέλιμη για τον ελαιόκαρπο, η συγκομιδή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.