Για τους συκοφάντες, υπάρχει μόνον η δικαιοσύνη

Της
Ευαγγελία Παναή
Φιλόλογος-Επιχειρηματίας Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου

Προ ημερών, δημοσιοποίησα στο διαδίκτυο ένα κείμενο, για την αντιεπαγγελματική συ -μπεριφορά ενός συγκεκριμένου οδηγού ταξί, απέναντι σε τουρίστες.

Από τον υπεύθυνο της Εταιρείας Ράδιο Ταξί, που μου τηλεφώνησε στην συνέχεια, ενημερώθηκα ότι επιβλήθηκε κάποια ποινή στον συγκεκριμένο οδηγό, πράγμα που αποδεικνύει ότι το γεγονός έγινε αποδεκτό έτσι όπως αναφέρθηκε και ουδείς καθ' ύλην αρμόδιος το έθεσε υπό αμφισβήτηση και αποδεικνύει επίσης, την επιθυμία της επίσημης επαγγελματικής ένωσης, να αντιμετωπίζει με την δέουσα σοβαρότητα, μεμονωμένες συμπεριφορές που ζημιώνουν την εικόνα του Νησιού μας αλλά και την εικόνα ενός ολόκληρου κλάδου.

Αίφνης, μετά παρέλευση δύο εβδομάδων, και ενώ το θέμα ήταν πλέον λήξαν, είδε το φως της δημοσιότητος, ένα κατάπτυστο συκοφα ντικό δημοσίευμα εναντίον μου, γεμάτο με διαστρεβλώσεις της υπόθεσης που είχα καταγγείλει, αλλά και με δυσφημιστικά ψεύδη για μένα και για την επιχείρησή μου, προσωπικές προσβολές και συκοφαντίες, άσχετες προς το θέμα, υπογεγραμμένο από δύο άγνωστα σε εμένα άτομα, που μάλιστα, καταλήγουν με σαφή απειλή για... συνέχεια, αν...προκληθούν από...εμένα!

Θα μπορούσα να αντικρούσω, ένα προς ένα τα ψεύδη και τις συκοφαντίες, αλλά, επειδή είναι προφανές ότι ο σκοπός του λιβελογραφήματος, ήταν όχι η αναζήτηση και υπεράσπιση της αλήθειας, αλλά ανάμεσα σε άλλα, η σπίλωση, η δυσφήμηση και η ζημία τόσον του ονόματός μου, όσον και της επιχείρησής μου, έχω να πω αυτό, προς κάθε συκοφάντη:

1) Αναφορικά με το πόσο η επιχείρησή μου κυριολεκτικά κοσμεί τον ροδιακό τουρισμό, μιλούν οι διακρίσεις της στις κατατάξεις των μεγαλυτέρων Διεθνών Οργανισμών Τουρισμού, με βάση την βαθμολογία των ίδιων των Πελατών,- με προεξάρχουσα την πιο πρόσφατη,- που κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί.

2) Στόχος συκοφαντικών επιθέσεων, υπήρξα και στο παρελθόν, ακριβώς διότι, έμαθα στην ζωή μου, να αγωνίζομαι με τόλμη και να λέω τα πράγματα με το όνομά τους, πάντα τεκμηριωμένα και πάντα ενυπόγραφα, με όποιο κόστος, και όποιον κι αν είχα απέναντί μου. Και προπάντων, πάντα με γνώμονα, το κοινωνικό συμφέρον και το καλό του Τόπου μας και όχι την προσωπική προβολή, ή το να βλάψω κάποιον. Δεν υποχώρησα ποτέ!

Αυτό θα γίνει και τώρα, όχι με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων, αλλά, εκεί όπου πρέπει να α -ντιμετωπίζονται οι συκοφαντίες και οι συκοφάντες: στην Δικαιοσύνη!