Αγώνες υπεραποστάσεων σε Κω, Κάλυμνο

Το ερχόμενο Σάββατο θα διεξαχθεί ο  1ος ποδηλατικός γύρος υπεραποστάσεων (brevet) που αφορά τα 200χλμ. και θα λάβει χώρα στην Κω και την Κάλυμνο. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω σε συνεργασία με τη Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδος.

Ο αγώνας είναι μη ανταγωνιστικός, δεν υπάρχει σειρά κατάταξης και οι ποδηλάτες θα πρέπει να περάσουν σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια από τα σημεία ελέγχου της διαδρομής για να τερματίσουν επιτυχώς στην πλ. Ελευθερίας σε λιγότερο από 13:30 ώρες συνολικά. Ο χαρακτήρας του αγώνα είναι πρωτίστως  αντοχής και δοκιμασίας, περιηγητικός και τουριστικός.

Μπορούν  να λάβουν μέρος όσοι ποδηλάτες  έχουν εγγραφεί επιτυχώς στα μητρώα της Λέσχης και φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό κατά την ημέρα του αγώνα. Όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν αναλυτικά στο site brevets.gr. Οι ποδηλάτες θα πρέπει να είναι αυτοϋποστηριζόμενοι, να «διαβάσουν» σωστά τη διαδρομή (roadbook), να διατηρήσουν μια μέση ταχύτητα πάνω από 15χλμ/ωρα για να μπορέσουν  να περάσουν εγκαίρως τα σημεία ελέγχου και να τερματίσουν επιτυχώς.

Όσοι τερματίσουν εντός ορίων χρόνου μπορούν να λάβουν (προαιρετικά) το μετάλλιο του brevet (μπρεβέ). Ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω θα παρέχει μετάλλιο  σε όλους  τους συμμετέχοντες ανεξάρτητα από τον τερματισμό ή τον αριθμό των διανυθέντων χλμ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρακίνηση όλων των ποδηλατιστών να συμμετέχουν ανεξάρτητα εάν μπορούν να ολοκληρώσουν τον γύρο των 200χλμ και να υπερβούν τα ατομικά τους όρια, έχοντας στόχο αφενός την ενεργοποίηση τους με τις προπονήσεις και την προετοιμασία στην ποδηλασία και την αντοχή και την ημέρα του αγώνα την προσωπική τους υπέρβαση και ευχαρίστηση από την προσπάθεια αυτή.

Οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να παρέχουν τεχνική βοήθεια, τροφοδοσία και μέριμνα για πρώτες βοήθειες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αν και δεν προβλέπεται γιατί  ο αγώνας είναι για ποδηλάτες αυτοϋποστηριζόμενους σε όλα τα επίπεδα.

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε: Νικόλαος Πρέζας (nprezas@gmail.com

κιν. 6944265012)