Προετοιμάζεται το τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης στην Αλιμιά

Προετοιμάζεται το τηλεοπτικό παιχνίδι  επιβίωσης στην Αλιμιά

Προετοιμάζεται το τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης στην Αλιμιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 821 ΦΟΡΕΣ

Επισκέφθηκαν το νησί τα στελέχη του Βελγικού ταξιδιωτικού πρακτορείου

Έφτασαν χτες στη Ρόδο οι εκπρόσωποι του Βελγικού ταξιδιωτικού πρακτορείου “Beyond Borders” για να προετοιμάσουν το παιχνίδι επιβίωσης «The Island» που θα διοργανωθεί τον Οκτώβριο στην Αλιμιά.

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Joris Meermans ο οποίος επισκέφθηκε τη Χάλκη και είχε συνεργασία με το δήμαρχο Μιχάλη Πατρό. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του πρακτορείου μεταφέρθηκαν με σκάφος στην Αλιμιά για να καταγράψουν τι χρειάζεται να γίνει ώστε να ξεκινήσει το παιχνίδι χωρίς προβλήματα στις 13 Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δήλωσαν συμμετοχή 22 άτομα τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα χωριστούν σε δύο ομάδες για να λάβουν μέρος στο παιχνίδι.


Εμπνευστής του παιχνιδιού είναι το ταξιδιωτικό πρακτορείο “Beyond Borders” του Βελγίου, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι παίκτες προέρχονται κυρίως από το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Αγγλία.

Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό προϊόν το οποίο εισάγει για πρώτη φορά στον κόσμο το συγκεκριμένο πρακτορείο και θα εγκαινιαστεί στα Δωδεκάνησα, στο ακατοίκητο νησί της Αλιμιάς ύστερα από ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 13 μέχρι 23 Οκτωβρίου.

Τα οφέλη από τη διεξαγωγή του παιχνιδιού θα είναι τεράστια καθώς το νησί της Αλιμιάς και τα Δωδεκάνησα θα γίνουν γνωστά μέσα από τα social media. Μάλιστα οι διοργανωτές επιθυμούν να καθιερώσουν το νησί της Δωδεκανήσου ως τόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού αυτού και να το συνδέσουν με πακέτο διακοπών και δράσεων και στη Ρόδο.


Τέτοια πρωτότυπα πρότζεκτ όπως το “The Island” αναδεικνύουν τις δυνατότητες των νησιών, προσελκύουν ειδικές κατηγορίες τουριστών και τελικά μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι τετραμελής αποστολή από το Βέλγιο με επικεφαλής και πάλι τον κ. Meermans επισκέφθηκε το νησί στο τέλος περασμένου χρόνου. Τους διοργανωτές συνόδευσαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός. Τόσο ο κ. Meermans όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την Αλιμιά, δηλώνοντας ότι πέρα από τη μοναδική του ομορφιά, το νησί εξυπηρετεί απόλυτα τους σκοπούς του παιχνιδιού.

Σημειώνεται ότι ο κ. Meermans μόλις είδε την Αλιμιά εξέφρασε τον ενθουσιασμό του καθώς το ερημικό νησί ήταν ακριβώς αυτό που αναζητούσε το πρακτορείο “Beyond Borders” για την πραγματοποίηση του παιχνιδιού επιβίωσης.

Το πρακτορείο αναζητώντας κάποιο ακατοίκητο νησί επικοινώνησε αρχικά με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία που το έφερε σε επαφή με την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Το Beyond Borders είναι ένα νέο και φιλόδοξο τουριστικό πρακτορείο που εγκαινιάζει concept ταξιδιών περιπέτειας, τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Ξεκινώντας από το πάθος των ιδιοκτητών για την περιπέτεια και έχοντας αποκτήσει μεγάλη ταξιδιωτική εμπειρία την τελευταία δεκαετία, δημιουργήθηκαν τρία διαφορετικά project.

Το πρώτο από αυτά ονομάζεται “The Island”. Η βασική ιδέα είναι να μείνουν σε ένα ακατοίκητο νησί μία ομάδα 20 διαγωνιζόμενων για δέκα μέρες. Σε αυτό το διάστημα όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να περνούν διάφορες δοκιμασίες επιβίωσης, όπως π.χ. να φτιάξουν καταφύγιο, να βρουν τροφή κλπ. για να συγκεντρώσουν πόντους ή να κερδίσουν κάποια από τα μικρά έπαθλα του παιχνιδιού, όπως μία διανυκτέρευση σε κάποιο άνετο κατάλυμα σε διπλανό νησί ή φρέσκο φαγητό.

Ο διαγωνιζόμενος που θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους μετά από δέκα ημέρες, θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο».

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ολλανδία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικής ιστοσελίδας του “Beyond Borders” και των ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης

Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου ΚΕΠ Χάλκης

Σημαντικό έργο για την εξοικονόμηση και διασφάλιση ποιότητας νερού πραγματοποιείται στη Χάλκη

City Οn Halki Pass-Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία

Ομιλητής στο Πανεπιστήμιο της Σιένα ο Δήμαρχος Χάλκης, Φραγκάκης Ευάγγελος

Άγγελος Φραγκάκης: Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία -Τι αφορά το City On Halki Pass