Ακυρώθηκε από το Εφετείο καταδίκη 29χρονου για ναρκωτικά

Ακυρώθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου η απόφαση δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία, 29χρονος από τον Πειραιά είχε καταδικαστεί ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών και η υπόθεση του θα δικαστεί εκ νέου στις αρχές του επόμενου έτους.

Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου κατά του 29χρονου εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2016 ωστόσο, ο ίδιος συνελήφθη μόλις στις 30 Ιουλίου με αφορμή τροχαίο ατύχημα οπότε και διαπιστώθηκε ότι ήταν φυγόποινος.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει την ποινή του, όμως δια του συνηγόρου του κ. Κώστα Σαρρή κατέθεσε στο Εφετείο Δωδεκανήσου αίτηση αναστολής εκτέλεσης της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος αναφέρει μεταξύ άλλων πως δεν είχε λάβει γνώση για το πότε θα εκδικαζόταν η υπόθεση του, καθώς η κλήτευση του έγινε με θυροκόλληση, και έτσι ο ίδιος ουδέποτε έλαβε γνώση. Ως εκ τούτου ζητούσε να γίνει δεκτή η αίτηση του και να ανασταλεί η εκτέλεση της δικαστικής απόφασης και να επαναληφθεί η δίκη προκειμένου αυτή τη φορά να μπορέσει να βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Το αίτημα του αυτό εξετάστηκε προχθές από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και το έκανε δεκτό και έτσι η υπόθεση του 29χρονου θα εκδικαστεί ξανά στις 8 Φεβρουαρίου 2017 από το ίδιο δικαστήριο.

Η υπόθεση του 29χρονου είχε εκδικαστεί τον Ιανουάριο του 2016 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ενώ ο ίδιος είχε συλληφθεί πριν από έξι χρόνια στην Κω, να παραλαμβάνει δέμα που περιείχε ναρκωτικές ουσίες.

Ο 29χρονος μετά την σύλληψη του που έγινε  από Λιμενικούς, μεταφέρθηκε στη Ρόδο όπου και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και παραλαβή δέματος με ναρκωτικές ουσίες και η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει τον περασμένο Ιανουάριο.

Ωστόσο ο 29χρονος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά και ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος αποστολής και ένοχος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:30 το πρωί, μετά τον κατάπλου του επιβατικού – οχηματαγωγού πλοίου «BLUE STAR II», στο λιμάνι της Ρόδου, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, με συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίσθηκε, στην αποθήκη του πλοίου, ασυνόδευτο δέμα, με προορισμό την Κω, που περιείχε κουτί υποδημάτων μέσα στο οποίο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη, πλαστική συσκευασία με αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, βάρους περίπου 80 γραμμαρίων.

Κατόπιν, ενημέρωσης του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Κω, το δέμα δεν απομακρύνθηκε και ακολούθησε η ελεγχόμενη μεταφορά του, με την εποπτεία δύο στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο.

Αποτέλεσμα των συντονισμένων αυτών ενεργειών ήταν, να συλληφθεί λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 παρά 20 το βράδυ, μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Κω, ο 29χρονος, που προσήλθε για να το παραλάβει.

Η ναρκωτική ουσία, καθαρού βάρους 77,8 γραμμαρίων, κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς είχε μεταφερθεί στη Ρόδο, για τα περαιτέρω.