Μέτρα για τους μετανάστες ζητά ο δήμαρχος Λέρου

Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Λέρου με τη Διοικήτρια του ΚΘ Λέρου, την υπεύθυνη Πρώτης Υποδοχής, την Υπαστυνόμο του Κέντρου Υποδοχής, τον υπεύθυνο της Ύπατης Αρμοστείας, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντινίδη.

Με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σαββάτο στις περιοχές Λεπίδων και Ξηροκάμπου, ο Δήμαρχος Λέρου κάλεσε στο γραφείο του συνάντηση με τους παραπάνω. Στόχος ήταν η επισήμανση για πολλοστή φορά της ανάγκης περισσότερου ελέγχου και αστυνόμευσης των προσφύγων μεταναστών καθώς και η εφαρμογή κανονισμού λειτουργίας. Κύριος λόγος, πέρα από το συγκεκριμένο γεγονός, είναι ότι οι κάτοικοι κυρίως των δυο αυτών περιοχών δέχονται επισκέψεις κι έχουν γίνει μάρτυρες διαφόρων γεγονότων χωρίς περιθώρια αντίδρασης.

Ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε:
1. Η όσο το δυνατόν πιστή εφαρμογή ωραρίου 8.00 π.μ. – 11.00 μ.μ. εξόδου εισόδου μεταναστών και ενημέρωση των προσφύγων μεταναστών με ανακοινώσεις από την πρώτη υποδοχή.
2. Η προσπάθεια εμπόδισής τους προς τον χώρο της αφαλάτωσης με ευθύνη της αστυνομίας.
3. Η τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων σε διάφορα σημεία εντός και εκτός του Κέντρου Υποδοχής που απαγορεύουν το άναμμα φωτιάς.
4. Η εντατικότερη νυχτερινή περιπολία πεζή και αυτοκινούμενη τις νυχτερινές ώρες γύρω από το Κέντρο Υποδοχής.
«Θεωρείται ότι τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη διαβίωση των κατοίκων των περιοχών που δέχονται μετανάστες πρόσφυγες», αναφέρει ο δήμος Λέρου.