Αλέξανδρος Σαρίκας: «Δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη»

Ο Αλέξανδρος Σαρίκας συνεχίζει στην Ακράτα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Ο έμπειρος γκαρντ / φόργουορντ ήταν ένας από τους παίκτες - κλειδιά στην εντυπωσιακή περσινή πορεία της ομάδας και ετοιμάζεται να επαναλάβει τα κατορθώματά του και φέτος.

- Ποιοι ήταν οι λόγοι που ανανέωσες με την Ακράτα;
«Η απόφασή μου να παραμείνω στην ομάδα ήταν σχεδόν προαποφασισμένη πριν ακόμη το τέλος της προηγούμενης σεζόν. Και ο λόγος είναι πολύ απλός: Στο ότι η διοίκηση και κυρίως ο κ. Άγγελος Λινάρδος και ο κ. Κυριάκος Κρικέτος ήταν και είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και φροντίζουν, σε συνεννόηση και συνεργασία με τον προπονητή μας, Νίκο Ζίζηλα, έτσι ώστε όλα να λειτουργούν ρολόι. Επειδή είμαι άνθρωπος ο οποίος εκτιμώ κάποια πράγματα, δε χρειάστηκε καν δεύτερη σκέψη όταν φτάσαμε να συζητήσουμε. Είπα αμέσως το ''Ναι''. Η αλήθεια είναι ότι είχα κάποιες ανεπίσημες προτάσεις από διάφορες ομάδες, τις οποίες κι ευχαριστώ, αλλά τις ενημέρωσα πως δε χρειάζονται καν να μπουν στη διαδικασία να με εντάξουν στο δυναμικό τους, διότι θα ανανέωνα. Επίσης, η στήριξη του κόσμου αποτέλεσε έναν ακόμη σημαντικό λόγο που παρέμεινα στην Ακράτα. Οι φίλαθλοι μας αγκάλιασαν και τους περιμένουμε και φέτος μαζί μας».

- Ποιοι θα είναι οι στόχοι σας;
«Οι στόχοι της ομάδας είναι οι ίδιοι με πέρσι. Θέλουμε να φέρουμε τη νεολαία της περιοχής κοντά μας, έτσι ώστε τα παιδιά να βοηθηθούν γενικότερα στη ζωή τους και κατ’ επέκταση να είναι οι αυριανοί παίκτες μας, διότι η πυραμίδα χτίζεται από κάτω. Θέλουμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ, έτσι ώστε να γεμίζει το γήπεδό μας από κόσμο και παιχνίδι με παιχνίδι να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε, είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, να φεύγουμε όλοι από το γήπεδο ''ματωμένοι'' και να λέμε στους εαυτούς μας: ''Μπράβο μάγκες, τα δώσατε όλα''. Άρα το πάμε βήμα-βήμα και ό,τι θέλει ας προκύψει...».

- Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα;
«Είναι εξαιρετικό διότι οι άνθρωποι της Ακράτας παρέχουν τα πάντα. Όλα τα παιδιά που αποκτήθηκαν φέτος είναι φοβεροί χαρακτήρες και έχουν δέσει με εμάς τους υπόλοιπους. Εύχομαι υγεία σε όλους, υπομονή και... προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση».

Πηγή: Pelop.gr