Τα ψέματα τελείωσαν, ώρα ευθύνης για όλους στη Ρόδο

Σαν να κουβαλάει «κατάρα», η οποία την έχει εγκλωβίσει σ’ ένα ανά τακτά διαστήματα επαναλαμβανόμενο σενάριο, μοιάζει η Ρόδος, η οποίοα βρίσκεται για πολλοστή φορά αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της καταστροφής της προσπάθειας για εδραίωση στις εθνικές κατηγορίες και του «φτου και πάλι από την αρχή».

 Η είδηση, η οποία οδηγεί αντανακλαστικά τους φίλους των «ελαφιών» στη σκέψη πως θα ξαναδούν το ίδιο «έργο», δεν είναι προφανώς η απόφαση της διοίκησης να διοργανώσει εκλογές, στο πλαίσιο κάποιας τυπικής υποχρέωσης να «κλείσει» τη διετή θητεία της και να την ανανεώσει, ενδεχομένως ενισχύοντας τη σύνθεσή της. Είναι η επισήμανση, στην ανακοίνωση μέσω της οποίας προκηρύσσονται εκλογές, πως κανένα από τα μέλη του σημερινού Δ.Σ. δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. 

 Με άλλα λόγια, οι παράγοντες που δημιούργησαν την περσινή ισχυρή ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και κέρδισε την άνοδό της στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, που κατέβασαν τη Ρόδο στο πρωτάθλημα, ακόμα και με τα πολλά και σοβαρά λάθη του καλοκαιριού που κατέστησαν κενό γράμμα τις διακηρύξεις περί υψηλών στόχων, δηλώνουν επισήμως πως εγκαταλείπουν. 

Όχι μετά το τέλος των μπαράζ ανόδου, ούτε στις αρχές του καλοκαιριού, όταν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια και οι συνθήκες διαφορετικές- εφόσον η σημερινή διοίκηση συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος της δικής της περσινής επιτυχίας- να αναζητηθεί και να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση και οι όποιοι νέοι «τιμονιέρηδες» να σχεδίαζαν με τα δικά τους κριτήρια και στη βάση των δικών τους δυνατοτήτων, την ομάδα που θα κατέβαινε στη Γ’ Εθνική.     

Η ουσιαστικά δήλωση παραίτησης έρχεται σε μία στιγμή που το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει και η Ρόδος προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, να ανακτήσει την ηρεμία της και όση αισιοδοξία μπορεί.

Το δε οξύμωρο της υπόθεσης, το οποίο επιτείνει την εικόνα σύγχυσης που εισπράττει ο φίλαθλος κόσμος,  είναι πως μόλις πριν από λίγες μέρες η ίδια διοίκηση, που δηλώνει πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια, παρουσίασε στο Rodos Palace το…χορηγικό πλάνο της, μέσω του υπεύθυνου του νέου εμπορικού τμήματος του συλλόγου, ενώ υποτίθεται πως βγήκε συσπειρωμένη και με νέες δυνάμεις από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που είχε διοργανωθεί στις 3 Αυγούστου στην αίθουσα της ΕΠΣΔ.

 Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές προκηρύχθηκαν για την επόμενη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Δυνάμει του άρθρου 26 και 27 του Καταστατικού και ενόψει λήξης της διετούς θητείας της παρούσας διοίκησης , ανακοινώνεται η σύγκληση τακτικής Γενικής Συνέλευσης στις 28-09-2016 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Ε.Β.Ε.Δωδεκανήσου, με θέματα:

α) την Απαλλαγή του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής

β) Την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής.

Τονίζεται πως άπαντα τα μέλη της παρούσας διοίκησης δεν θα είναι υποψήφια για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο , διευκρινίζεται , όμως, ότι έως την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τα τρέχοντα θέματα της Ομάδας μας θα ρυθμίζονται πάραυτα.

Ευχαριστούμε τους πολλούς και εκλεκτούς φίλους της ομάδας μας για την διετή στήριξη και βοήθεια τους .
Α.Σ.ΡΟΔΟΣ 1968 -ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑ ΝΗΣΙ
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ»

Με βάρκα την ελπίδα

Αν η διοίκηση στοχεύει, σύμφωνα με ένα σενάριο που κυκλοφόρησε χθες, στο να πετάξει το «γάντι» σε όσους φέρονται να λένε δεξιά και αριστερά πως θέλουν να αναλάβουν την ομάδα, αρκεί να τη βρουν χωρίς τους σημερινούς παράγοντές της, είναι κάτι που θα φανεί από τους χειρισμούς της ίδιας την επόμενη Τετάρτη.

Στην παρούσα φάση, το μοναδικό χειροπιαστό στοιχείο που περιγράφει την κατάσταση είναι η ανακοίνωση του Δ.Σ. και η δηλωμένη πρόθεση των μελών του να μην συνεχίσουν. Ως εκ τούτου, ο σύλλογος βρίσκεται μεν στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου, όμως το μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα, αν αυτός δεν βρεθεί.

Ίσως η απάντηση να κρύβεται στην αινιγματική φράση της ανακοίνωσης «έως την συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου, τα τρέχοντα θέματα της ομάδας μας θα ρυθμίζονται πάραυτα», όμως ακόμα κι αν βρεθεί κάποια «μεσοβέζικη» λύση που θα κρατήσει τη Ρόδο ζωντανή στο φετινό πρωτάθλημα, η αλήθεια είναι πως καμία ομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σε καθεστώς διοικητικής αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το μέλλον.

Χωρίς σταθερή και ισχυρή διοίκηση, ηρεμία, προοπτική, διακριτούς ρόλους, συμμετοχή στην καθημερινότητα και ξεκάθαρους στόχους-όποιοι κι αν είναι αυτοί-είναι βέβαιο πως αργά η γρήγορα η Ρόδος θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τους «εφιάλτες» της.

Αυτονόητα, τις εξελίξεις περιμένουν με αγωνία και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι προετοιμάζονται, προβληματισμένοι για την κατάσταση που επικρατεί, για τον ιδιαίτερα σημαντικό εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με τη Θύελλα Ραφήνας.

Η χθεσινή μέρα βρήκε τον προπονητή Δημήτρη Γκάιδα και τους παίκτες του στο γυμναστήριο, ενώ η σημερινή προπόνηση για γίνει στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου.