Η επόμενη γενιά κυβερνητών της Ρόδου

Συνεχίζονται αύριο και την Κυριακή, οι αγώνες που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου για το 2016 μ’ αυτόν των Νέων Κυβερνητών. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο και στο πλαίσιό του θα γίνουν δυο παράκτιες ιστιοδρομίες. Στα σκάφη θ’ αναλάβουν ως κυβερνήτες νέοι ιστιοπλόοι, απόφοιτοι της Σχολής του συλλόγου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους και να εφαρμόσουν όσα έχουν μάθει πλάι στους έμπειρους καπετάνιους καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Γι’ αύριο είναι προγραμματισμένη η πρώτη ιστιοδρομία. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11 το πρωί στην περιοχή του Ενυδρείου και συγκεκριμένα τα σκάφη θα βρίσκονται ανοικτά του βατήρα (τραμπολίνο). Στη συνέχεια, και ανάλογα με το αν επικρατεί δυτικός ή νότιος άνεμος, θα διανύσουν μια απόσταση 6 μιλίων.

Τα σκάφη θα κινηθούν προς τον κόλπο της Ιξιάς για να καβαντζάρουν μια σημαδούρα και να επιστρέψουν για τον τερματισμό τους, στο ίδιο σημείο της εκκίνησης (σε περίπτωση που ο άνεμος είναι δυτικής κατεύθυνσης) ή θα κινηθούν προς την περιοχή της νέας Μαρίνας Ρόδου και θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης (σε περίπτωση που ο άνεμος έχει νότια διεύθυνση).

Για την Κυριακή, και πάλι με εκκίνηση στις 11 το πρωί, είναι προγραμματισμένη η δεύτερη ιστιοδρομία, ίδιας μορφής με την πρώτη, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ρόδου προς τιμήν του συλλόγου. Στην εκδήλωση θα δοθούν τα έπαθλα στους νικητές του αγώνα αλλά κυρίως θα τιμηθεί ο σύλλογός για την πολυετή παρουσία του, τις επιτυχίες των αθλητών του και τους διεθνείς αγώνες που διοργανώνει. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17:00 στα γραφεία του ΑΣΙΑΘ Ρόδου στο Μανδράκι και θα τραγουδήσει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου καθώς και μουσικό σχήμα.