Σημαντική εξέλιξη το θέμα  αποζημίωσης των αγροτών

Την ικανοποίησή του για την τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή και αφορά την αποζημίωση των αγροτών από ζημιές που προκαλούν στις καλλιέργειες τα ελάφια στη Ρόδο και έγινε δεκτή από το σώμα, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Μάλιστα ο κ. Ζαννετίδης ευχαρίστησε δημόσια το βουλευτή Δημήτρη Γάκη που είχε και την πρωτοβουλία για την τροπολογία τονίζοντας ότι λύθηκε με αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο πρόβλημα για τους αγρότες του νησιού μας.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για την πρωτοβουλία στο να αποζημιώνονται οι αγρότες από τις ζημιές που γίνονται από τα ελάφια. Εμείς ως Περιφέρεια αναδείξαμε πριν λίγους μήνες το θέμα με τη συνέλευση που συγκαλέσαμε στην Απολακκιά και στη συνέχεια με τη συνέντευξη που δόθηκε» δήλωσε ο κ. Ζαννετίδης ο οποίος όμως ανέδειξε και το θέμα της προστασίας των ίδιων των καλλιεργειών για τον αγροτικό κόσμο.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα η αποζημίωση των αγροτών, αλλά παραμένει άλυτο το θέμα της προστασίας των καλλιεργειών.
Περιμένουμε και σε αυτό το θέμα προτάσεις και ανάληψη ανάλογης πρωτοβουλίας προκειμένου και αυτό να λυθεί. Και αυτό γιατί δεν πρέπει να αποζημιωνόμαστε μόνο αλλά και να παράγουμε.
Το υπουργείο πρέπει να βρει τρόπο. Εμείς ως Περιφέρεια έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις με υπόμνημα που έχουμε καταθέσει για το πώς θα προστατεύονται οι καλλιέργειες γιατί είναι αδήριτη ανάγκη να παράγουμε δηλαδή να έχουμε παραγωγή» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.