Χατζημάρκος: «Προκλητική η αδιαφορία του υπουργείου»

Χατζημάρκος: «Προκλητική η αδιαφορία του υπουργείου»

Χατζημάρκος: «Προκλητική η αδιαφορία του υπουργείου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 169 ΦΟΡΕΣ

Μετά τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής ήταν σειρά του περιφερειάρχη να αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στο κτηματολόγιο της Ρόδου και την εν γένει αδιαφορία του κεντρικού κράτους στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει.

Ειδικότερα με αφορμή τη συνάντηση που είχε προχτές με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Ιάκωβο Γρύλλη, ο Γιώργος Χατζημάρκος καταφέρθηκε εναντίον του υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς την ίδια προκλητική αδιαφορία που δείχνει για τη λειτουργία του, δείχνει και για τη διάσωσή του.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην τριμερή σύμβαση ανάμεσα στην περιφέρεια το ΤΕΕ και το υπουργείο για τη διάσωση του υλικού που φιλοξενείται στους χώρους του και η οποία δεν υλοποιείται καθώς εκκρεμεί η υπογραφή του… υπουργείου.

«Είναι τραγική η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτηματολόγιο σύμφωνα με όλες τις περιγραφές που έχουμε από όλους τους εμπλεκόμενους.
Εδώ και πολύ καιρό έχουμε συνάψει μία προγραμματική σύμβαση, η περιφέρεια, το τεχνικό επιμελητήριο και ο τρίτος συμβαλλόμενος που είναι μέχρι στιγμής στα χαρτιά το υπουργείο Δικαιοσύνης που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του κτηματολογίου.
Από πλευράς περιφέρειας προσφέρουμε τα χρήματα για να γίνει το έργο που είναι απολύτως απαραίτητο όχι για να αναβαθμιστεί αλλά για να σωθεί.

Από πλευράς ΤΕΕ έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν και εδώ και πολλούς μήνες περιμένουμε την υπογραφή του υπουργείου δικαιοσύνης η οποία δεν… έρχεται.
Είναι παλιό φαινόμενο να βάζουμε τα χρήματα για να καλύψουμε τα κενά του κεντρικού κράτους και το κεντρικό κράτος να αδιαφορεί. Είναι τόσο προκλητική αυτή η στάση που οδηγεί και σε αδιέξοδα γιατί έχει οικονομικό αντίκτυπο στη διαχείριση περιουσιών.

Έρχεται και μπαίνει μία διαχωριστική γραμμή που μας αναγκάζει να κινηθούμε πιο επιθετικά στη στάση μας απέναντι στο κεντρικό κράτος που μας αντιμετωπίζει μονίμως ως πολίτες Δ’ κατηγορίας» είπε για το θέμα ο περιφερειάρχης.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια

Αποφασισμένο το Λιμενικό Ταμείο να καθαρίσει την είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς από τα παρατημένα σκάφη!