Προσφυγή για τα έσοδα της δημόσιας περιουσίας θα καταθέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Περί τα τέλη Νοεμβρίου θα είναι έτοιμη η περιφερειακή διοίκηση να καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή για το θέμα της λεγόμενης δημόσιας ακίνητης περιουσίας στα Δωδεκάνησα.

Όπως τόνισε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, πρόκειται για μία πολύ μεγάλη υπόθεση με την οποία ασχολούνται εδώ και αρκετό διάστημα περίπου δέκα δικηγόροι.

«Με μία πολύ σοβαρή ομάδα νομικών στην οποία ηγούνται και δικηγόροι από το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου χτίζουμε αυτή τη στιγμή την υπόθεσή μας και τη χτίζουμε με έναν τρόπο εξαιρετικά μεθοδικό, επιστημονικά ορθό και ιστορικά επιβεβλημένο» δήλωσε ο περιφερειάρχης.
Επίσης αναφέρθηκε και στη συζήτηση της προσφυγής για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε πέντε νησιά της περιφέρειας, που έγινε στην ολομέλεια του ΣΤΕ στις 16 του μήνα. Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, η απόφαση αναμένεται μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα.

 «Είχαμε πάρει απόφαση να τη… χτυπήσουμε με νομικές διαδικασίες. Συνεργαστήκαμε και με δικηγορικούς συλλόγους και με τις παραγωγικές τάξεις σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.
Βρεθήκαμε όλοι μαζί σε ένα κοινό μέτωπο, σε έναν κοινό αγώνα, πήγαμε στο ΣΤΕ με ατυχείς αναβολές που δεν προήλθαν από εμάς ήρθαν από αυτούς που είχαν λόγους να μη θέλουν να γίνει αυτή η δίκη στην ολομέλεια.

Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της έκβασης αυτής της συζήτησης γιατί ο αγώνας μας είναι ένας αγώνας καθαρός, τίμιος και δίκαιος με πολύ ισχυρά επιχειρήματα και απέναντί μας έχουμε μόνο λαϊκισμό, διχασμό, πολύ αδύναμα επιχειρήματα μίας πιο ισχυρής προπαγάνδας που το 2015 στήθηκε κατά των νησιών.
Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω σε όλες τις μάχες που έδωσα, ότι το δίκαιο, το σωστό και η αλήθεια πάντα μακροπρόθεσμα επιβραβεύεται» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος ο οποίος έκανε αναφορά και στην περίπτωση του ΔΗΦΟΔΩ λέγοντας τα εξής: «Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση του ΔΗΦΟΔΩ, τότε που κάποιοι πολύ μοναχικοί πολλά χρόνια πριν έδιναν τη μάχη και εδώ τους αντιμετώπιζαν με χλευασμό.

Και για το θέμα της προσφυγής στο ΣΤΕ βρέθηκε η αντιπολίτευση να πει «τι κάνατε». Εμείς δε μείναμε ούτε αξύριστοι, ούτε βγάλαμε τραπεζάκια έξω στην εξοχή, εμείς κινηθήκαμε θεσμικά σωστά, ορθά πολύ επιθετικά, κάτι που κανείς δεν τολμούσε να πραγματοποιήσει, ήταν μόνο για… φωτογραφίες. Ξυρισμένοι πήγαμε στο ΣΤΕ και ξυρισμένοι θα φύγουν αυτοί που ήταν απέναντί μας. Αυτή τη μάχη για τη διάσωση των νησιών και της οικονομίας τους εμείς θα την κερδίσουμε. Γιατί ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να μη λυγίζουμε και να μη σπεκουλάρουμε. Και σε όλα τα άλλα θέματα αυτού του τόπου…»