Επιχειρηματίας του νησιού προσέφυγε κατά της ΔΕΗ

Και άλλος επιχειρηματίας της περιοχής μας προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ καθώς καλείται να καταβάλλει το ποσό των 60.000 ευρώ ως οφειλή από ρευματοκλοπή που ουδέποτε έκανε!

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει εμπλακεί σε μία περιπέτεια άνευ προηγουμένου, και προσπαθεί τώρα να αποδείξει το δίκιο του, κατέθεσε προχθές στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, αγωγή δια των δικηγόρων του κ.κ. Φώτη Ρωμαίο και Ιωάννη Ρωμαίου, ζητώντας αφενός να αναγνωριστεί ότι ουδέποτε έχει τελέσει «ρευματοκλοπή» σε βάρος της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ και αφετέρου ότι δεν οφείλει κανένα χρηματικό ποσό.

Για τον επιχειρηματία όλα ξεκίνησαν όταν στις 18 Οκτωβρίου 2014 έγινε έλεγχος στο μετρητή των επιχειρήσεών του (πρόκειται για μία καφετέρια, ένα μπαρ και μία ξενοδοχειακή μονάδα) από το αρμόδιο κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ και σύμφωνα με τα όσα αργότερα τον ενημέρωσαν διαπιστώθηκε ότι σε μία από τις τρεις φάσεις με τις οποίες ηλεκτροδοτούνταν οι επιχειρήσεις του, υπήρχε κίτρινη κόλλα.

Παρά το γεγονός ότι την συγκεκριμένη εκείνη ημέρα οι υπάλληλοι της εταιρείας άλλαξαν το μετρητή, στο ενημερωτικό έγγραφο που του απέστειλαν για τις οφειλές του, τον ενημέρωναν ότι θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 60.000 ευρώ για το ρεύμα που δεν καταγράφηκε το χρονικό διάστημα από τις 24 Μαρτίου 2009 έως την 1η Δεκεμβρίου 2014! Δηλαδή μετέπειτα και από την αλλαγή του μετρητή!

Ο επιχειρηματίας έχει ζητήσει εγγράφως από την επιχείρηση να ενημερωθεί πότε από το 2009 έως το 2014 είχε ξαναγίνει έλεγχος στο μετρητή του, και καθώς πρόκειται για «κίτρινη κόλλα» πώς και ουδείς την είχε αντιληφθεί σε κάποιον από τους ελέγχους αυτούς.

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας χρειάστηκε να καταβάλλει το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου να γίνει επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης στις επιχειρήσεις του, και την προσεχή Δευτέρα θα εκδικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου η αίτηση ασφαλιστικών που έχει καταθέσει ώστε να διατηρηθεί η σύνδεσή του.