Εμπλέκονται σε υπόθεση  διακίνησης μεταναστών

Σε υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών φέρονται να εμπλέκονται δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας οι οποίοι συνελήφθησαν σε Κάλυμνο και Λέρο.

Πρόκειται για έναν 56χρονο ημεδαπό, έναν 37χρονο αλλοδαπό οι οποίοι συνελήφθησαν από Λιμενικούς και έναν 28χρονο αλλοδαπό από την Συρία ο οποίος συνελήφθη μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του από την αστυνομία στη Λέρο.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν προσωπικό του Λιμεναρχείου Καλύμνου συνέλαβε στις 20 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στο αλιευτικό καταφύγιο «ΜΕΛΙΤΣΑΧΑ» Καλύμνου τον 56χρονος ημεδαπό, κατηγορούμενο για παράνομη προώθηση στο εσωτερικό της χώρας 4 αλλοδαπών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα.

Μαζί του συνελήφθησαν και οι τέσσερις αλλοδαποί διότι παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί νόμιμα στην ελευθερία της διαμονής τους στη χώρα.

Ακολούθησε το ίδιο βράδυ, έρευνα στο σπίτι του 56χρονου όπου εκεί εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 37χρονος αλλοδαπός ως εμπλεκόμενος στην ίδια υπόθεση.

 Από την προανάκριση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και 28χρονος από την Συρία σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Κω.

Ο 28χρονος εντοπίστηκε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες και συνελήφθη στη Λέρο από αστυνομικούς του νησιού.

Ο 28χρονος κρατείται προκειμένου να μεταφερθεί στην Κω για τα περαιτέρω.