Φυλάκιση δύο ετών για χάπια

Σε φυλάκιση 2 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο 44χρονοι οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από πέντε χρόνια στη Ρόδο, κατηγορούμενοι για αγοραπωλησία ναρκωτικών χαπιών.

 

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, οι δύο άνδρες είχαν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου στις 12 το μεσημέρι στις 22 Νοεμβρίου 2011 σε γειτονιά της πόλης μας, να δίνει ο ένας στον άλλο ναρκωτικά χάπια. Συνολικά στη κατοχή τους εντοπίστηκαν 20 ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ.

Οι 44χρονοι συνελήφθησαν και στη συνέχεια προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα ο οποίος και άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος παραπέμποντας τους στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο απολογούμενοι, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι είναι άτομα εξαρτημένα από τα ναρκωτικά και πως τα χάπια τα είχαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση καθώς τα λαμβάνουν κατά τη προσπάθεια που καταβάλλουν για να απεξαρτηθούν.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Προχθές έγινε η δίκη τους στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων όπου και τους επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης των 2 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.