Αυτοί που φεύγουν!..

Αυτοί που φεύγουν!..

Αυτοί που φεύγουν!..

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6119 ΦΟΡΕΣ

Aφιέρωμα τιμής στον Γιώργο-Μάριο, Μαγδαληνή-Τσαμπίκα και Αθανάσιο Παπαγεωργίου....

Του Κυριάκου Αναστ. Μανέττα
Κληρικού-εκπαιδευτικού, εφημέριου Ιερού Ναΰδριου Αγίας Ειρήνης-Τριών Ιεραρχών Πανεπιστημίου Αιγαίου

3 έφυγαν μαζί σε 11/2 μήνες...
Εκστατικοί παραμένουν οι ροδίτες, Βατενοί, Προφυλιενοί και όχι μόνο, για την δοκιμασία στην οικογένεια του Φίλιππα Παπαγεωργίου και του γιού του Γιάννη, σε αδέλφια, ανίψια, νύφη, συγγενείς, που σε διάστημα 11/2 μηνών ούτε χρόνο, αποχαιρέτησαν για την αιώνια ζωή, τον Γιώργο-Μάριο, την Μαγδαληνή Τσαμπίκα και του Αθανασίου Παπαγεωργίου.

Δύο αδέλφια και μια μητέρα βρίσκονται σε μία γειτονιά στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών Ρόδου μαζί με δύο αδέλφια τον Φίλιππο, τον Βασίλη Παπαγεωργίου, που έφυγε πριν από 20 χρόνια σε ηλικία 50 χρονών. Πολιτικός μηχανικός, αφήνοντας τότε χήρα νέα με τρία ανήλικα αγόρια, την αξιαγάπητη και ηρωίδα Μαρία Τσιώνα.
Και ο Γιώργος Παπαγεωργίου σε μεγάλη ηλικία.

Οικογένεια της εκκλησίας, από ιερατική καταγωγή, ο Φίλιππας Παπαγεωργίου από το Βάτι και η Μαγδαληνή-Τσαμπίκα μοναχοκόρη Διακοσταμάτη από την Προφύλια. οι δύο τους έφεραν στον κόσμο τον Αθανάσιο που σπούδασε ψυχολόγος με ευρύτερες σπουδές και ξένες γλώσσες, τον Γιάννη που είναι καθηγητής-φιλόλογος με καλή καριέρα και έχοντας στο δημόσιο σαν καθηγητής στο Λύκειο το Γ’ της Καπνοβιομηχανίας και συνεργάτες του Παν/μίου Αιγαίου Ρόδου.

Είναι νυμφευμένος με την μορφωμένη και αξιόλογη Αυγή Παπά, από τα Γιάννενα και ασχολείται με τα παιδιά σαν εξειδικευμένη σε θέματα ψυχολογίας, θεάτρου, εκδηλώσεων και έχουνε ένα μονάκριβο παιδί την Χαριτωμένη Σαββίνα. Ο τρίτος γυιός ο Μάριος-Γεώργιος ήταν καθηγητής μαθηματικός αγαπητός στα παιδιά και στον κλάδο του, κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα.

Αγωνίστηκαν σκληρά οι δύο γονείς, ο Φίλιππας και η Μαγδαληνή Τσαμπίκα Παπαγεωργίου, για την ανατροφή και τις Ακαδημαϊκές σπουδές των παιδιών τους. Μάλιστα ο Φίλιππας εργάστηκε όπως και ο αδελφός του ο Γιώργος σκληρά στην Αφρικανική γη και βοήθησε Έλληνες και ξένους, για να ορθοποδήσουν στην ξένη αυτή Ήπειρο. Κατόρθωσε οικονομικά, να είναι σε καλή κατάσταση και όταν ήλθε η ώρα να απολαύσουν τους καρπούς, από τον κόπο μιας ζωής ο Θεός τους επιφύλασσε σταυρική θυσία και μεγάλο Γολγοθά.

Αν και δοκιμάστηκαν και παλαιότερα με τον θάνατο από δυστύχημα της Δέσποινας της νύφης τους που νέα έχασε τη ζωή της αφήνοντας τον Σταύρο Παπαγεωργίου νέο χηρεμένο με ένα μικρό νήπιο μονάκριβο γυιό!
Επίσης η αδελφή του Φίλιππα η Μαρία Παπαγεωργίου έχασε δύο μικρά παιδιά 4 και 8 χρονών, τον Χρήστο και Νεκτάριο από πολιομυελίτιδα, εντούτοις η δική του δοκιμασία χαρακτηρίζεται σαν η Σταυρωμένη Αγάπη.

Γιατί σε όλη αυτήν την πολύχρονη σκληρή μάχη για τη ζωή αρχικά ο Φίλιππας με την γυναίκα του την Μαγδαληνή-Τσαμπίκα, που αρρώστησε πριν από 10 χρόνια, στη διαδρομή εμφανίστηκε πρόβλημα στον εγκέφαλο του μεγάλου τους γυιού του Θανάση, που με χειρουργική επέμβαση έζησε μια αξιοπρεπή μάχη για αρκετά χρόνια.

Όμως η μοίρα έγραφε άλλα. Ξαφνικά αρρώστησε ο μικρότερος γυιός ο Γιώργος-Μάριος μαθηματικός που κατέληξε πέρισυ στις 29 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 38 χρονών.

Ο πόνος και η συνεχής αγωνία, νοσοκομείων, γιατρών επιδείνωσε την ασθένεια της συζύγου και μητέρας τους Μαγδαληνής-Τσαμπίκας Διακοσταμάτη-Παπαγεωργίου που σε ηλικία 70 χρόνων κοιμήθηκε στις 10 Απριλίου 2016 σε έξι μήνες μετά το γυιό της. Μάλιστα όταν πέθανε στην κλινική η Μαγδαληνή-Τσαμπίκα, ο Φίλιππας και ο Αθανάσιος βρισκόταν στην Αθήνα για χημιοθεραπείες. Και ήλθαν πίσω άμεσα στη Ρόδο.

Και στο τέλος στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 σε ηλικία 42 χρονών κοιμήθηκε Αθανάσιος Παπαγεωργίου ο ψυχολόγος και πρωτότοκος γυιός. Χθες Παρασκευή (23 Σεπτεμβρίου 2016) στο κοιμητήριο του Ταξιάρχη τελέστηκαν τα εννιάμερα του Θανάση, τα εξάμηνα της Μαγδαληνής Τσαμπίκαςκαι ο χρόνος ο ετήσιος του Γιώργου Μάριου-Παπαγεωργίου.

Τί να προσθέσω σε όλα αυτά... την προσευχή μας για καλό Παράδεισο της μητέρας και των δύο γυιόν της, και πολύ συμπάθεια στην αγέρωχη, σιωπηλή και γεμάτη υπομονή στην πολύχρονη σταυρωμένη αγάπη του πατέρα και συζύγου Φίλιππου Παπαγεωργίου.

Τις προσωπικές μου ευχαριστίες, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και στο ναϋδριο του Πανεπιστημίου Αιγάιου που είμαι εφημέριος όπου πολλές φορές εκκλησιάστηκαν οικογενειακώς. Την τέλεση επίσης ιερών μνημοσύνων στο ναΰδριό μας. Παράδειγμα προς μίμηση η στάση ζωής της οικογένειας Φίλιππα και Μαγδαληνής-Τσαμπίκας Παπαγεωργίου.

Η ενότητα όλων της οικογένειας φίλων και συγγενών είναι οι λόγοι, που και στους 3 επικηδείους λόγους που εξεφώνησα στο ναό των ταξιαρχών στο Κοιμητήριο Ρόδου και στα 3 αγαπημένα τους πρόσωπα, ήταν ότι διδαχθήκαμε, για το χριστιανικό ήθος και την ασυναγώνιστη αξιοπρέπειά τους.

Στον Φίλιππα Παπαγεωργίου, στον Γιάννη, στην γυναίκα του Αυγή και στην κορούλα τους Σαββίνα, μια απλόχερη προσευχή βγαίνει από τα σωθικά μου. Κύριε και Δέσποτα της ζωής μας, παρηγόρα τους στις προσωπικές στιγμές της μοναξιάς και του πόνου και χάρισέ τους σαν τον πολύπαθο και δίκαιο Ιώβ, υπομονή, χαρές και πολλές ευλογίες.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"