Επιτυχημένο το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης στους Πεύκους (φωτορεπορτάζ)

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία των Πευκών το 4ο κατά σειρά Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσης & Παράδοσης Ρόδου από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MyPefkos.

Πάνω από 2000 επισκέπτες, ως επι τω πλείστων τουρίστες που πραγματοποιούν αυτό το διάστημα τις διακοπές τους στη Ρόδο αλλά και συνάνθρωποί μας από τα γύρω χωριά και την πόλη, έζησαν 
μια συναρπαστική διαφορετική εμπειρία διασκέδασης γεμάτη γεύσεις, παράδοση, πολιτισμό αλλά και δρώμενων που κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους παρευρισκόμενους και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και το κέφι μέχρι αργά.

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MyPefkos, συνεργάστηκε με την Εκκλησιαστική επιτροπή της Λίνδου, τους ντόπιους επιχειρηματίες αλλά και μια ομάδα 20 εθελοντών καλύπτοντας την ασφάλεια, καθαριότητα και την τάξη κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όπου τελέστηκε και ο Εσπερινός σε 4 γλώσσες για χάρη του Αγ. Ευσταθίου. 

 

 

Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MyPefkos θέλει να ευχαριστήσει θερμά: την Εκκλησιαστική Επιτροπή Λίνδου, τον Αρχιμανδρίτη Λίνδου και πρόεδρο Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κοιμήσεως Θεοτόκου Λίνδου Σπυρίδων Λίγκα, τον εφημέριο Απολακιάς Αγ. Μαρίνας Πατήρ Ιωάννη Μαμουζέλο, τον Πατήρ Μάρκο της Ενορίας Λαχανιάς Αγ. Γεωργίου, τον εκπαιδευτικό Κληρικό από τον Ορχωμενό Πατήρ Αθανάσιο Αθανασίου, το Διοικητή του 294 κ. Μόκο Ιωάννη, τον Διοικητή του 6ου ΕΤΕΘ κ. Γεωργαντά Παναγιώτη, το Διοικητή του 542 κ. Σαμαρά Κωνσταντίνο, την κ. Κάθυ, τον κ. Κώστα Μινέττο, τον κ. Γιάννη Χατζηλαζάρου για την ευγενική χορηγία για τη διαμονή και σίτιση των χορευτικών συγκροτημάτων, τον φίλο και χορηγό μας Ηλία Μαρινάκη (CATER PLUS), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λίνδου «Απόστολο Παύλο» και 
το Δάσκαλο Χορού κ. Ευάγγελο Τζέλο για το χορευτικό συγκρότημα, το σύλλογο 
γυναικών Λίνδου «Λίνδια Αθήνα» για την παρασκευή λουκουμάδων και σουρουπέτι, τους Σαμαρείτες Ρόδου. 

 

 

Ευχαριστούμε τους εκθέτες μας: Δημήτρη Πισσάκα (FILEMA-Μελεκούνι), Μιχάλη Ντραμουντανή (Rhodes Natural Farm), Νίκο Μεσαναγρενό (Μέλι Αρχίπολης), Απόστολο Διμέλη (ΛΑΔΟΜΥΛΟΣ Διμυλιάς), την εταιρία κρασιών ΕΜΕΡΥ, Ατσαλάκη Δημήτριο (Ροδίτικη Λαδόπιτα), Πέρρο Χρήστο (Τυροκροκέτες Ρόδου), Νίκη Πατούνα (ΡΟΔΙΑ Βιοτεχνία Σαπουνιού), Γιώργο Πεταυράκη (ΜΕΛΙΣΑΙ Βιολογικό Μέλι Ρόδου), Καμπιλαυκά Σπύρο (Ουζο Αιγαίου), Αναστάσιο Αναστασιάδη (Βιοτεχνία 
χειροποίητων δερμάτινων ειδών), Γιασιράνη Τσαμπίκο (Εργαστήριο Κεραμεικής), Παναγιώτη Παππά (EFGEUSIS-MAZI, Κρασί με Μέλι), Ντάικο Ποθητό (Χειροποίητα κοσμήματα), Σταματελοπούλου Κατερίνα (Rhodian Deli Stories),  MyPefkos ΜΑΪ ΠΕΥΚΟΣ - ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. (Κοινωφελής Συνεταιριστική Επιχείρηση Παραγωγικού Σκοπού και Ανάπτυξης Πευκών), Αποστόλη Αποστολά (Αρτοπιοίο Αποστολά - Πεύκοι), τον αγαπητό θείο Μιχαήλ Κούκουρα για την παρασκευή κρασιού, τον αγαπητό μας φίλο και συνεργάτη Μανώλη Ζερβό για την άριστη συνεργασία του στην οργάνωση και συντονισμό των χορευτικών ομάδων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΠΟΖΑΡ» από τα λουτρά Πόζαρ, το σύλλογο Ποντίων από τα Γιαννιτσά και το σύλλογο «Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ» από τα Χανιά Κρήτης που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας και επέδειξαν με θαυμασμό τα ήθη και τις Παραδόσεις της Θρακης, Μακεδονίας, Πόντου και Κρήτης χαρίζοντας με τους χορούς τους ένα υπερθέαμα στους παρευρισκομένους. Τους χορηγούς επικοινωνίας  μας Ροδιακή, Verena, Rodos Food News, Ράδιο Αρχάγγελος, Ράδιο1, ΠΑΛΜΟΣ, το Ιριδα TV και το Omega Web TV για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσής μας. 

 

 

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Τοπικές Αρχές, τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Λίνδου κ. Γεώργιο Ελευθερίου, τους τοπικούς συμβούλους κ. Λάμπη Βαλάντη και κα Χουίρη Βανέσα, τους διοικητές της Αστυνομικής Αρχής Αρχαγγέλου, Λίνδου και Γενναδίου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζανεττίδη Φιλήμων, την υπεύθυνη Τουρισμού Ρόδου Αντιδήμαρχο κ. Μ. Χατζηλαζάρου, για την τιμή που μας έκαναν να παρευρεθούν στην εκδήλωσή μας και τέλος όλους τους επιχειρηματίες των Πευκών για την δωρεά τους σε ποτά και την προσφορά τους σε δώρα για τη λαχειαγορά μας αξίας πάνω από 7000€.