Ο άλλος τρόπος...

Άρθρο του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου
Παύλου Μπακίρη

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, δυστυχώς, έχει ταυτιστεί με την παράθεση -εκ μέρους του πολιτικού συστήματος- ακατάσχετων ψευδολογιών και μεγαλόστομων διακηρύξεων, που ποτέ δεν υλοποιούνται.

Η έκθεση της Θεσσαλονίκης τα περασμένα έτη και μάλιστα στην κορύφωση της κρίσης, έχει  ταυτιστεί με τη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης που στήθηκε ποτέ στη χώρα μας, από τον σημερινό Πρωθυπουργό και αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα.
Αλήθεια, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, την κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο και ένα νόμο; Την ακύρωση του ΕΝΦΙΑ; Την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ;
Μνημειώδη ψέματα με κολοσσιαίες επιβαρύνσεις για τους Έλληνες πολίτες που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες από τα τερατώδη ψέματα του κ. Τσίπρα. Στην οικονομία, στους φόρους, στους μισθούς, στην Υγεία, στην Παιδεία, στο μεταναστευτικό, στην ασφάλεια, σε όποιο πεδίο και αν αξιολογήσεις το Κυβερνητικό έργο, διαπιστώνεται η δραματική χειροτέρευση που έχει επέλθει.

Ιδιαίτερα για μας τους νησιώτες που επιπλέον βιώνουμε τη λαίλαπα της αύξησης του ΦΠΑ και των μεταναστευτικών ροών. Η προστασία της -και από το Σύνταγμα προβλεπόμενης- νησιωτικότητας ηχεί ως κακόγουστο αστείο σε βάρος μας. Και μια διαρκή υπόμνηση του πόσο μας στοιχίζουν οι κυβερνητικοί πειραματισμοί.
Σε αυτές τις συνθήκες και μακριά από τις συνηθισμένες ρητορικές των εύκολων υποσχέσεων, η παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτέλεσε μια ενθαρρυντική έκπληξη καθώς διάλεξε την ουσιαστική ρήξη με τις πρακτικές του χθες, που μας οδήγησαν στην κρίση και που δεν μας επιτρέπουν και σήμερα να ξεφύγουμε από αυτή.

Με απόλυτο σεβασμό στις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων πολιτών, αλλά και του πόνου που βιώνουν από τη συνεχόμενη κρίση και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του, διάλεξε να απευθυνθεί στη λογική των ψηφοφόρων, συναισθανόμενος ταυτόχρονα το θυμό και την απόγνωση για τα όσα βιώνουν.
Χωρίς να κόβει επιταγές χωρίς αντίκρισμα, παρουσίασε τη βασική στρατηγική της Ν.Δ.
Λιγότεροι φόροι, λιγότερες σπατάλες, στήριξη της επιχειρηματικότητας, για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης.
Με λίγα λόγια, ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί ο εθνικός πλούτος, να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα μνημόνια, αλλά και για να μπορούν εμπράκτως να στηρίζονται οι πιο αδύναμοι. Αλλιώς θα αναδιανέμουμε φτώχεια και μιζέρια.

Η διαφορά του κ. Μητσοτάκη βεβαίως, δεν είναι η παράθεση στόχων με την οποία πιθανώς λίγοι διαφωνούν. Με τη σοβαρότητα, τη γνώση και την επάρκεια με την οποία εργάζεται, παρουσίασε και τα συγκεκριμένα μέτρα, τους στοχευμένους τομείς που πρέπει να περικοπεί η σπατάλη, αλλά και τις φοροελαφρύνσεις που πρέπει να δοθούν, είτε για παράδειγμα με τη μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ είτε με τους σταδιακά χαμηλότερους συντελεστές στη φορολογία των επιχειρήσεων, για να ξαναπάρει μπροστά η ελληνική οικονομία. Δημιουργώντας δηλαδή το ευνοϊκό πλαίσιο που απαιτείται για να προσελκυστούν επενδύσεις και να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας που είτε βιώνει την ανεργία είτε αναζητά διέξοδο στο εξωτερικό.

Σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμους στόχους. Όπως θα έπρεπε άλλωστε να λειτουργεί το πολιτικό σύστημα μιας χώρας, που λογαριάζει τους πολίτες της και που θέλει να συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να στέκεται επάξια στο διεθνή ανταγωνισμό.
Πραγματικά αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την κρίση και να μην αναγκαστούμε να ξαναζήσουμε κάτι αντίστοιχο, ο δρόμος της σοβαρότητας, της ειλικρίνειας και της μεθοδικότητας είναι ο μόνος τρόπος. Τώρα πια ξέρουμε που μας οδήγησαν οι άλλοι δρόμοι και με τι τίμημα.

Η συμφωνία αλήθειας του κ. Μητσοτάκη δεν είναι μια υπόσχεση, είναι ο άλλος τρόπος που πρέπει να υιοθετήσουμε για να ξαναμπούμε σε πορεία προόδου.
Η Ελλάδα και οι άνθρωποί της έχουν και τη δυνατότητα και τις δεξιότητες για να το πετύχουμε. Η πραγματική ελπίδα πραγματώνεται με έργα και όχι ωραία λόγια. Και για αυτή την ελπίδα εργάζεται η ΝΔ.