Αναγκαία η συμμετοχή των νέων επιστημόνων

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της  Π.Ν.Α   για την Ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση του Στρατηγικού Σχεδίασμου της τρέχουσας Αυτοδιοικητικής Περιόδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Αιγαίου και Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Κάλλιστος Διακογερωργίου καλεί τους πολίτες των νησιών μας να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του οικονομικού προγράμματος καθώς και στο σχεδιασμό δράσεων και παρεμβάσεων από τις Περιφερειακές Αρχές.

Η συμμετοχή –ειδικά των νέων επιστημόνων – είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για βιώσιμα σχέδια ανάπτυξης των νησιών μας.

Η έννοια της Δημόσιας Διαβούλευσης αφορά τον καθένα και την καθεμία μας προσωπικά, ειδικά σήμερα,  σε τόσο δύσκολους καιρούς, καθώς οι απόψεις, οι θέσεις και οι προτάσεις του κάθε πολίτη, είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα για τη βελτίωση της καθημερινότητας  όλων μας.

Στην ηλεκτρονική δ/νση http://www.pnai.gov.gr/arthro.aspx?a=7682  οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους για έργα και σχέδια της περιφερειακής αρχής, να βλέπουν τις θέσεις και τις προτάσεις των λοιπών συμμετεχόντων και να συνδιαμορφώνουν το πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Στη Δημοκρατία επιβάλλεται – ειδικά σε καιρό κρίσης και ύφεσης- να αξιοποιήσουμε όλους τους θεσμούς, όλες τις ευκαιρίες για διατύπωση και έκφραση των απόψεών μας. Οι πολίτες των νησιών μας μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν σε όσα σχέδια αφορούν την ανάπτυξη και την πρόοδο στον τόπο μας.