Φτιάχνω το δικό μου λαχανόκηπο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο πνευματικό κέντρο του Ιδρύματος Σταματίου, η ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: «Καλλιεργώντας σχολική κουλτούρα μέσα από σχολικές καλλιέργειες» και η απονομή των βραβείων του σχολικού διαγωνισμού: «Φτιάχνω το δικό μου λαχανόκηπο», που έλαβε χώρα κατά το σχολικό έτος 2015-16 στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδ/σου.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τα τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης Δωδ/σου, και το Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Σταματίου, που υπήρξε αθλοθέτης και χορηγός του διαγωνισμού.


Το πρόγραμμα της ημερίδας- εκδήλωσης εξελίχθηκε ως εξής:
• Χαιρετισμός από την Μουλά Ευαγγελία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Δωδ/σου. Παρουσίαση δράσεων και ηλεκτρονικών εκδόσεων του τμήματος Σχ. Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταματίου  την τελευταία τριετία.

• Διαδικτυακή σύνδεση με το διευθυντή της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης 'Κέντρο της Γης'', Γιώργο Ξεπαπαδάκο και παρουσίαση βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.


Παρουσιάσεις:
• Το τοπικό δίκτυο: Αρωματικά φυτά και βότανα της Ρόδου- Έφη Σιμονοπούλου, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Πεταλούδων.
• Το φυτώριο της περιοχής Ν. Αιγαίου-εκπαιδευτικά προγράμματα -Νικόλαος Ρένεσης, υπεύθυνος Φυτωρίου.
• Καλλιέργεια θεραπευτικών βοτάνων - "Τα γιατροσόφια της γιαγιάς" -Παράδειγμα εφαρμογής Περιβαλλοντικού προγράμματος στην Α/θμια Εκπ/ση - Ζώρζος Δημήτρης, Δ/ντής ΔΣ Σαλάκου Ρόδου- Λόη Ποθητή, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου.

• Απονομές βραβείων και παρουσιάσεις των δράσεων των βραβευθέντων σχολείων (Ροδίων Παιδεία, 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, ΕΕΕΕΚ Ρόδου, 2ο Γυμνάσιο Κω, 2ο Γυμνάσιο Λέρου)
• Διανομή e- book: “Καλλιεργώντας δεξιότητες, στάσεις και αξίες μέσα από σχολικές δραστηριότητες» (επιμ. Μουλά Ευαγγελία- Παπαδομαρκάκης Ιωάννης), που δημιουργήθηκε επίσης με χορηγία του Ιδρύματος Σταματίου.