Μάθημα το πάθημα στο ματς των Μαριτσών

Μάθημα για τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να αντιμετωπίζουν τα σωματεία και οι διαιτητές ανάλογα απρόοπτα, αποτελούν τα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο στα Μαριτσά, στο παιχνίδι πρωταθλήματος του Ηρακλή με τον Κλεόβουλο, με τον τραυματισμό του γιατρού αγώνα σε τροχαίο ατύχημα.

Όπως είναι γνωστό, ένα παιχνίδι δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν είναι παρών ο γιατρός του αγώνα, ο οποίος δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε από φυσιοθεραπευτή, ούτε από νοσηλευτή. Στην περίπτωση που παρά την απουσία γιατρού ένας αγώνας ξεκινήσει, το γηπεδούχο σωματείο χάνει το ματς στα χαρτιά και ο διαιτητής τιμωρείται. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η μη προσέλευση γιατρού λόγω ανωτέρας βίας, μόνο που στην περίπτωση αυτή και προκειμένου να μην έχει πρόβλημα το γηπεδούχου σωματείο, που είναι υπεύθυνο για την ιατρική κάλυψη του αγώνα, απαιτείται πλήρης και επίσημη τεκμηρίωση.

 Όπως έλεγαν χθες παράγοντες της ΕΠΣΔ, στο παιχνίδι των Μαριτσών ο διαιτητής Σταμάτης Αντωνάς καλά έκανε και περίμενε για να βρει ο Ηρακλής τον αντικαταστάτη του γιατρού που δηλώθηκε πως τραυματίστηκε σε τροχαίο. Θα μπορούσε όμως-εφόσον του το επέβαλαν οι καταστάσεις (π.χ. αν η καθυστέρηση ήταν μεγαλύτερη και στο γήπεδο δεν υπήρχαν προβολείς) να κλείσει το Φύλλο Αγώνα και να αφήσει την απόφαση για τη μοίρα του αγώνα στην Πειθαρχική Επιτροπή.

Η τελευταία θα συναινούσε στον επαναορισμό του ματς μόνο αν ο Ηρακλής προσκόμιζε επίσημο έγγραφο, το οποίο θα τεκμηρίωνε με τρόπο αδιάψευστο πως ο γιατρός έπεσε θύμα τροχαίο καθ’ οδόν για το γήπεδο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το γηπεδούχο σωματείο είχε την υποχρέωση να είναι ενήμερο και να μεριμνούσε έγκαιρα για την αντικατάσταση του γιατρού.

 Με αφορμή το περιστατικό στον αγώνα Ηρακλής Μ.-Κλεόβουλος,  οι παράγοντες της Ένωσης επισημαίνουν πως τα σωματεία δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν, αλλά να βεβαιώνονται για τη διαθεσιμότητα του γιατρού μέσα από επικοινωνία πριν από την έναρξη του ματς και καλού κακού, να έχουν έτοιμη μία εναλλακτική λύση, για την περίπτωση που κάτι στραβώσει.