Ηχηρή παρέμβαση του προέδρου του ομίλου Aldemar, Νίκου Αγγελόπουλου

Ηχηρή παρέμβαση πραγματοποίησε χθες το πρωί, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στα μέσα, ο Νίκος Αγγελόπουλος, πρόεδρος του ομίλου ALDEMAR, μιλώντας στον ραδιοφωνικό SKAI, στην εκπομπή του Νίκου Ανδρίτσου.

Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι:
• η υπερφορολόγηση πλήττει βαθύτατα τον Τουρισμό, και σε αυτή οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό και η μείωση των τουριστικών εσόδων.
•  η μέση διάρκεια παραμονής των τουριστών στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά

• μεγάλοι κερδισμένοι της κρίσης στην Τουρκία είναι Κύπρος και Ισπανία, ενώ Βουλγαρία και Κριμαία απεκόμμισαν σημαντικά οφέλη
• η Ελλάδα συγκέντρωσε τον «φθηνό τουρισμό» που δεν πήγε στην Τουρκία

• η υπερφορολόγηση πλήττει και την απασχόληση, μειώνοντας σοβαρά τα κρατικά έσοδα, καθώς οι τουριστικές επιχειρήσεις, που είναι εντάσεως εργασίας, μειώνουν το προσωπικό τους, στην «απελπισία τους», όπως είπε χαρακτηριστικά.
• η μείωση της απασχόλησης στα ξενοδοχεία, έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα και το προφίλ του ελληνικού Τουρισμού.

 Αναφερόμενος στα «κόκκινα δάνεια», ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ υπογράμμισε ότι το πρόβλημα θα διογκωθεί περαιτέρω, λόγω  της υπεροφορολόγησης, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον κλάδο, ως «αγελάδα που την αρμέγει πέρα από κάθε όριο».  Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του ότι η Ελλάδα έχει υποβιβαστεί, με ποδοσφαιρικούς όρους, στο ευρωπαϊκό «πρωτάθλημα» Τουρισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Έχουμε πέσει κατηγορία και γι’ αυτό μαζεύουμε τους φθηνούς τουρίστες».

Τέλος ο Νίκος Αγγελόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι είναι σχήμα οξύμωρο η πολιτική της κυβέρνησης, καθώς η υπέρμετρη αύξηση των φόρων έχει οδηγήσει σε αύξηση της εισφοροδιαφυγής και σε μείωση της απασχόλησης.