Αύριο το κρισιμότερο... «ντέρμπι» της Ρόδου

Στις διοικητικές εξελίξεις, έτσι όπως θα δρομολογηθούν αύριο στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του ΕΒΕΔ, στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, στρέφονται πλέον τα βλέμματα των φίλων της Ρόδου.

 Με την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα να είναι έντονα παρούσα, τα αγωνιστικά των «ελαφιών, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα βρισκόταν στην «πρώτη γραμμή» και ενδεχομένως να περιγραφόταν σε πιο ευχάριστο και αισιόδοξο τόνο, έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αφού είναι αυτονόητο πως χωρίς ισχυρή, μονιασμένη και καλά οργανωμένη διοίκηση, η ομάδα θα παραδοθεί στους…. «φυσικούς νόμους» του ποδοσφαίρου.

 Τις τελευταίες μέρες, η φημολογία γύρω από τα διοικητικά και το ενδιαφέρον παραγόντων να εμπλακούν, δίνει και παίρνει, ωστόσο δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από σενάρια, ενδεχομένως και ευσεβείς πόθους, που οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνουν.

Εν πάση περιπτώσει, αν κάτι από τα όσα διακινούνται έχει βάση, θα φανεί αύριο στην αίθουσα του ΕΒΕΔ, πάντα με την ελπίδα πως έστω και την τελευταία στιγμή, η Ρόδος θα βρει τις λύσεις που θα της επιτρέψουν να πορευτεί από εδώ και στο εξής με ασφάλεια και ηρεμία.

Είτε με την έλευση νέων παραγόντων, είτε με την αναθεώρηση της απόφασης των σημερινών να αποχωρήσουν, είτε με μία σύνθεση των παραπάνω. Αρκεί βέβαια να αλλάξει «ρότα», γιατί είναι ξεκάθαρο πως έτσι όπως λειτουργεί σήμερα, δεν πάει πουθενά.

Τις εξελίξεις στο διοικητικό μέτωπο περιμένουν με αγωνία και οι ποδοσφαιριστές. Η φράση του Δημήτρη Γκάιδα, λίγη ώρα μετά το κυριακάτικο εντός έδρας 2-2 με τη Θύελλα Ραφήνας, ήταν ενδεικτική: «Το παιχνίδι δίνει ένα ηθικό δίδαγμα. Εάν εξωαγωνιστικά η Ρόδος είναι ενωμένη, μπορεί να καταφέρει πράγματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο νεαρός τεχνικός, στέλνοντας με τον τρόπο του το δικό του μήνυμα ενόψει Τετάρτης.

 Κατά τα άλλα, χθες τα «ελάφια» είχαν ρεπό. Στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου θα επιστρέψουν σήμερα το μεσημέρι, ώστε να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την Προοδευτική και κυρίως, για να αναλύσουν το τι δεν πήγε καλά στο ματς με τη Θύελλα Ραφήνας.

 Το φθηνό γκολ που δέχθηκε ξανά η ομάδα από στημένη φάση και τα κενά διαστήματα προβληματίζουν, ενώ υπάρχει και το αίσθημα της αδικίας, καθώς στη φάση του πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η Θύελλα Ραφήνας, η παράβαση έγινε ξεκάθαρα εκτός περιοχής.

Ακόμα και έτσι όμως, η Ρόδος είχε τα ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα να επιστρέψει και να πάρει, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες, έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας, δείχνοντας πως αν μη τι άλλο, οι δυνατότητες για κάτι καλύτερο δεν της λείπουν.

Τέλος, στη διοίκηση έστειλε ο Δημήτρης Γκάιδας τον Χρήστο Αμανατίδη, ο οποίος υπέπεσε προς το τέλος του αγώνα της Κυριακής σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.