Επιχείρηση για την εκδίωξη τσιγγάνων απο το πάρκο του Αγίου Δημητρίου

Επιχείρηση για την εκδίωξη τσιγγάνων απο το πάρκο του Αγίου Δημητρίου

Επιχείρηση για την εκδίωξη τσιγγάνων απο το πάρκο του Αγίου Δημητρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1642 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιείται απο νωρίς το πρωί

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, επιχείρηση ευταξίας του Δήμου και της Αστυνομίας, στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος είναι σχεδόν μόνιμα "κατειλημμένος" το τελευταίο χρονικό διάστημα, απο ομάδες τσιγγάνων και απο άτομα άλλων κοινωνικών ομάδων.

Επικεφαλής της προσπάθειας, απο την πλευρά του δήμου Ρόδου είναι ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Απο νωρίς το πρωί, αστυνομικοί, μπήκαν στο χώρο και απομάκρυναν τρεις οικογένειες τσιγγάνων που είχαν εγκατασταθεί εκεί, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται, με σκοπό να καθαριστεί τελείως ο χώρος και να αποδοθεί στους περίοικους.

Μάλιστα, έχει ήδη σταματήσει η παροχή νερού στα κτίρια που βρίσκονται εκεί, το οποίο και "εκμεταλλεύονταν" οι ομάδες που είχαν καταλάβει τον χώρο.

Σημειώνεται οτι, και άλλες φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν γίνει προσπάθειες να αδειάσει ο χώρος, με αποτέλεσμα λίγων μόνο ημερών.

Σε ότι αφορά το πάρκο, αρκετές είναι οι εθελοντικές ομάδες που έχουν ζητήσει να τους παραχωρηθεί ο εν λόγω χώρος ούτως ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους "καταλήψεις".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το αίτημα που εστάλη στο δήμο Ρόδου, απο την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, προκειμένου να τους παραχωρηθεί ο χώρος.

Προς: Δήμο Ρόδου Υπόψιν Δημάρχου

Θέμα: «Αίτημα παραχώρησης του κτηρίου του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης απεναντι από το νεκροταφείο του Άγιου Δημητρίου στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου»

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι η μεγαλύτερη εθελοντική ομάδα της χώρας, με βραβεύσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον ΟΗΕ για την προσφορά της στην διάσωση των προσφύγων στα νερά του Αιγαίου, κατά το μακρύ ταξίδι τους που περνά και από την Ελλάδα. Με υπερδεκαετή παρουσία στο Νότιο Συγκρότημα Δωδεκανήσου τα μέλη μας έχουν κληθεί να συνεισφέρουν πάμπολες φορές και να συνδράμουν τις τοπικές αρχές, είτε στην έρευνα για ανεύρεση αγνοουμένων, επικουρική βοήθεια με άψογη συνεργασία με την πυροσβεστική, κάλυψη αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και πολλά άλλα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το παράρτημά μας, είναι ο χώρος στέγασης που προσωρινά μας έχει παραχωρηθεί από ιδιώτη.

Αιτούμεθα -εκ νέου- από τον Δήμο Ρόδου να παραχωρηθεί στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης το κτήριο στον Άγιο Δημήτριο, προκειμένου να στεγαστεί η ομαδα μας, μια και οι δύο χώροι που ο Δήμος, προφορικά μεσω του Δημάρχου, μας παραχώρησε και οι δυο ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ...!!! σύμφωνα με το γραφείο ακίνητης περιουσίας του Δήμου Ρόδου. (Αρ.πρωτ. 2/19349 Γραφείο Ακιν. Περιουσίας Δήμου Ροδου)

Ο εν λόγω χώρος θα συντηρηθεί με ίδια έξοδα και θα αξιοποιηθεί από την ΕΟΔ σαν πολυχώρος δράσεων και εκπαίδευσης, δίνοντας ζωή στην ήδη υποβαθμισμένη γειτονιά και ταυτόχρονα θα περιφρουρηθεί από τους διάφορους που προσβάλουν την αισθητική αλλα και την υγιεινή της ευρύτερης περιοχης. Επίσης λόγω του μεγέθους του κτηρίου δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να τον μοιραστούμε με άλλη ομάδα ή φορέα που πιθανόν να ενδιαφέρεται.

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ακόμη

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ γιατρό Κώστας Κωτικώστας

Ξεκίνησαν οι αποψιλώσεις από την Αρχαιολογία στη Μεσαιωνική Πόλη

Τάξη στην είσοδο της Ακαντιάς θα βάλει ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο Ν. Δωδ/σου