Απορρίφθηκε η αίτηση Αρχαγγελίτη για την εκ νέου εξέταση υπόθεσής του

Απορρίφθηκε η αίτηση Αρχαγγελίτη  για την εκ νέου εξέταση υπόθεσής του

Απορρίφθηκε η αίτηση Αρχαγγελίτη για την εκ νέου εξέταση υπόθεσής του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1098 ΦΟΡΕΣ

Απορρίφθηκε η αίτηση 53χρονου Αρχαγγελίτη από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, με την οποία ζητούσε να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεση παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών στην οποία εμπλέκεται και για την οποία έχει καταδικαστεί ερήμην.

Πιο συγκεκριμένα, ο 53χρονος είχε συλληφθεί μαζί με άλλα δύο άτομα τον Ιανουάριο του 2006 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου , έχοντας στη κατοχή τους συνολικά 827 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ο 53χρονος και ο 45χρονος συγκατηγορούμενος του κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και καταδικάστηκαν ο καθένας σε φυλάκιση 3 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος είχε κριθεί αθώος. Κατά της απόφασης αυτής οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση η οποία εξετάστηκε στις 17 Μαΐου 2013 από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Ο 53χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο καθώς όπως ο ίδιος αναφέρει στην αίτηση του, έλειπε στο εξωτερικό και ο συνήγορος του δεν τον ενημέρωσε σχετικά, με αποτέλεσμα η έφεση να κριθεί ανυποστήριχτη και να απορριφθεί. Με την αίτηση που κατέθεσε ο 53χρονος ζητούσε να ακυρωθεί η διαδικασία και να δικαστεί εκ νέου στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, αίτημα το οποίο και απορρίφθηκε.

Η σύλληψη των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση είχε γίνει το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου 2006 μετά από συντονισμένη «επιχείρηση» των ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών είχαν θέσει σε παρακολούθηση το σπίτι του 53χρονου στον Αρχάγγελο όπου και εντόπισαν τον 45χρονο και 42χρονο να μπαίνουν μέσα σε αυτό και μετά από ολιγόλεπτη παραμονή να αποχωρούν με το αυτοκίνητο τους.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τους δύο Αρχαγγελίτες και λίγη ώρα αργότερα τους σταμάτησαν και σε έλεγχο που τους διενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του 45χρονου μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με 454 γραμμαρίων ακατέργαστη κάνναβη, ενώ ο 42χρονος κατείχε δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με την ίδια ουσία συνολικού βάρους 3,1 περίπου γραμμαρίων.

Η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε και στο σπίτι του 45χρονου, όπου εντοπίστηκε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με 28 περίπου γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, όπως επίσης και στο σπίτι του 53χρονου, καταφέρνοντας να εντοπίσουν τρεις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με 342 γραμμάρια της ίδιας ουσίας καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο