Ο κόσμος του στίβου στη Λέσβο για τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής  και ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου διοργανώνουν  και φέτος  τους 28ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου στο νησί της Λέσβου το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Τους  αγώνες  υποστηρίζουν  οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Λέσβου και θα διεξαχθούν  στο  Δημοτικό Στάδιο Καλλονής «Κώστας Κεντέρης»  με ώρα έναρξης 16.00.

Η τελετή έναρξής τους είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο και ώρα 16.00, ενώ οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό για τον κλασικό αθλητισμό στη χώρα μας και συμβάλλουν σημαντικά αφ’ ενός στην ανάδειξη νέων αθλητών και αθλητριών και  αφ’ ετέρου στη δημιουργία σημαντικών υποδομών στα νησιά του Αιγαίου.

Εφέτος συμμετέχουν 50 σωματεία στίβου καθώς και 9 σωματεία-σχολεία    ΑμεΑ. Συνολικά    στο στάδιο θα βρεθούν 500  αθλητές-αθλήτριες, από 18 νησιά του Αιγαίου (Λέσβο-Λήμνο-Χίο-Σάμο-Ικαρία-Ρόδο-Κω-Λέρο-Πάτμο-Σύμη-Κάλυμνο-Νάξο-Μήλο-Άνδρο-Πάρο-Σαντορίνη –Τήνο και Μύκονο ), εκ των οποίων οι 30 ειδικών ικανοτήτων.

Συνολικά στο νησί της Λέσβου θα φιλοξενηθούν   περίπου 600 άτομα.

Τους αγώνες θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι πρωταθλητές μας, που αγωνίσθηκαν στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: Μερούσης Χριστόφορος, Υφαντίδου Σοφία, Παπαμηχαήλ Αλέξανδρος και Σεΐτης Μιχαήλ.