Φυλάκιση δύο ετών για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Φυλάκιση δύο ετών για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Φυλάκιση δύο ετών για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 308 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 36χρονος Ροδίτης που κατηγορείται για αγορά, κατοχή και απόπειρα πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από έξι χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οπότε και είχε συλληφθεί ο 36χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα πώλησης ναρκωτικών ουσιών σε ένα 40χρονο.

Οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη και τον Ιούλιο του 2010 κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου ο 40χρονος κρίθηκε ένοχος αλλά ατιμώρητος και ο 36χρονος, ένοχος ως τοξικομανής και καταδικάστηκε σε φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο 36χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε προχθές από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο όπου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Η σύλληψη και η παραπομπή στη δικαιοσύνη
Για τους δύο άνδρες όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι στις 17 Δεκεμβρίου 2009 στις 7 το απόγευμα εντόπισαν τον 36χρονο να επιβαίνει- όπως ανακοίνωσαν- σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και να επιχειρεί να πουλήσει στον συγκατηγορούμενο του που βρισκόταν σε ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο ναρκωτικές ουσίες.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον 36χρονο όμως εκείνος προσπάθησε να διαφύγει. Μετά από έρευνα που έγινε στη σημείο, βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 2,5 γραμμαρίων, και τις οποίες νωρίτερα τις είχε ρίξει στο έδαφος ο 36χρονος.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίστηκε και στο αυτοκίνητο του 40χρονου όπου βρέθηκαν μία θήκη cd στην επιφάνεια της οποίας υπήρχαν υπολείμματα ηρωίνης καθώς και το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.

Στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 36χρονου βρέθηκαν μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους 3,5 γραμ. , δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 13,4 γραμμαρίων καθώς το χρηματικό ποσό των 825 ευρώ.

Στο σπίτι του 40χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν δύο φύλλα αλουμινόχαρτου επαλειμμένα με υπολείμματα ηρωίνης.
Όλες οι ναρκωτικές ουσίες, τα χρήματα και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του 36χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αγορά, κατοχή και απόπειρα πώλησης ναρκωτικών ουσιών παρά μη τοξικομανούς από δράστη που δρα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος (επιβαρυντική διάταξη) και για τον 40χρονο απόπειρα αγοράς ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς και οι δύο άνδρες δήλωσαν χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Ο 36χρονος παραδέχτηκε ότι 6 γραμ. κοκαΐνης και 15 γραμ. ηρωίνης τα προμηθεύτηκε από άγνωστο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής έναντι του χρηματικού ποσού των 750 ευρώ, ενώ ο 40χρονος δήλωσε πως είναι χρήστης ινδικής κάνναβης και πως το τελευταίο διάστημα πριν τη σύλληψη του έκανε χρήση και ηρωίνης.

Αλλά και ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου βρέθηκαν προκειμένου να απολογηθούν αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο