Στράτος Καρίκης: Βήματα προς τα πίσω έχουν γίνει στο δήμο

Στράτος Καρίκης: Βήματα προς τα πίσω έχουν γίνει στο δήμο

Στράτος Καρίκης: Βήματα προς τα πίσω έχουν γίνει στο δήμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 170 ΦΟΡΕΣ

Αυτό καταγγέλλει ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Στράτος Καρίκης

Όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα για ν’ αλλάξει την πορεία της Ρόδου τα τελευταία δυόμιση χρόνια αλλά πήγαμε και βήματα πίσω, δηλώνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, κ. Στράτος Καρίκης, ο οποίος, με αφορμή θέματα που αναδείχθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, ασκεί κριτική στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος, δεν παραλείπει να πει ότι, πλέον, περνάμε σε διαδικασία αντίστροφου χρόνου για τις εκλογές και τώρα πια βλέπουμε τι…δεν έγινε αυτά τα δυόμισι χρόνια από τις εκλογές, και δυστυχώς, όπως είπε, δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα.

Τόνισε συγκεκριμένα: «Δυστυχώς, βλέπουμε προβλήματα τα οποία είχαν λυθεί να ξαναδημιουργούνται και, γενικότερα, η όλη κατάσταση του νησιού, και στον τουρισμό, να είναι στον αυτόματο πιλότο. Δηλαδή, υπάρχει μία αύξηση μόνο και μόνο γιατί διεθνείς συγκυρίες έχουν οδηγήσει τη Ρόδο να αποτελεί ακόμα έναν προορισμό ο οποίος είναι αγαπητός στους ξένους και θέλουν να τον επισκέπτονται».

Το θέμα όμως που έθετε πάντα η παράταξή του είναι ποιες είναι οι ενέργειες που κάνουμε εμείς ώστε να βοηθήσουμε το τουριστικό προϊόν να αυξηθεί και αυτές οι ενέργειες δεν γίνονται, όπως είπε. Και δήλωσε στη συνέχεια: «Ευτυχώς, βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μία συστηματική παρέμβαση της Περιφέρειας-που δεν μπορώ να μην το τονίσω ότι σε πολλά θέματα παρεμβαίνει και ουσιαστικά δίνει λύσεις σε θέματα του Δήμου».

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι, στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ.-μια και μιλάμε πλέον για θέματα Δήμου και Περιφέρειας-προτίθεται να ζητήσει μία αναλυτική ενημέρωση γι’ αυτά και επειδή αρχίζουν πλέον να “τρέχουν” και υπάρχουν πόροι για τα θέματα της αποχέτευσης, θα ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την προετοιμασία του Δήμου όσο αφορά στην αποχέτευση των δδ Ρόδου, Αφάντου και Αρχαγγέλου μια και εκεί βλέπουμε ότι θα υπάρχει δυνατότητα με το ΕΣΠΑ να προχωρήσουν τα συγκεκριμένα έργα, αρκεί να υπάρχει ετοιμότητα. Ωστόσο, δήλωσε στη συνέχεια χαρακτηριστικά:
«Υπάρχει ετοιμότητα; Εγώ ακούω επανειλημμένα τον Περιφερειάρχη να αναφέρει ότι σε πολλά θέματα δεν υπάρχει ετοιμότητα και είναι θέματα ιδιαίτερα σοβαρά.
Βλέπουμε λοιπόν ότι, παρά τη θετική θέση που τηρούμε συνεχώς στο δ.σ., παρά το γεγονός ότι δεν βγαίνουμε να φωνάζουμε, παρά το γεγονός ότι είμαστε υπέρ μίας σύγχρονης αντιπολίτευσης, που με τις θέσεις της και τις απόψεις της θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη Δημοτική Αρχή, να δώσει λύση στα συγκεκριμένα θέματα, βλέπουμε ότι η κατάσταση δεν είναι καλή. Αυτό, άλλωστε, το λένε οι κάτοικοι-η απογοήτευση είναι διάχυτη σε όλο το ροδιακό λαό, σε όλο τον κόσμο. Αυτό μας μεταφέρεται κι εμάς. Ήδη, απ’ ό, τι γνωρίζω σε εσωτερικές συσκέψεις οι οποίες δεν είναι κακές, όπως π.χ. με τις κοινότητες και τους Προέδρους, συνεχώς φωνάζουν και καλά κάνουν γιατί αυτά τα προβλήματα πρέπει να βγουν έξω», είπε και ανέφερε ως παράδειγμα το θέμα με την ύδρευση λέγοντας ότι γνωρίζαμε ότι πέρυσι είχαμε μία δύσκολη χρονιά λόγω της ανομβρίας, όμως το καλοκαίρι πέρασε δύσκολα και υπήρξαν τουριστικές περιοχές που είχαν προβλήματα νερού.

«Βλέπουμε, λοιπόν, ότι μία μηχανή κάλλιστα μπορεί και να διαλυθεί αντί να γίνει καλύτερη η λειτουργία της, αν δεν ληφθούν τα μέτρα που πρέπει και φέτος το καλοκαίρι ζήσαμε σε τομείς που δεν είχαμε προβλήματα τις άλλες χρονιές, πολύ δύσκολες καταστάσεις», είπε στη συνέχεια και ανέφερε ότι, η παράταξή του, για ακόμα μία φορά, θα χτυπήσει…το κουδούνι και μάλιστα με τη λήξη της τουριστικής περιόδου θα παραχωρήσουν και συνέντευξη Τύπου, δυόμιση χρόνια μετά τις εκλογές, κατά την οποία θα αναδείξουν όλα αυτά τα θέματα και θα πουν και τη θετική άποψη όταν γίνεται κάτι αλλά… πρέπει να γίνει, όπως είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Τα δυόμισι χρόνια, δυστυχώς, δεν έγινε κάτι το οποίο ν’ αλλάξει τη ροή της Ρόδου, αντίθετα πήγαμε βήματα πίσω».
Στις δηλώσεις του, ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε επίσης στα παρακάτω συγκεκριμένα θέματα:

Για τα πανηγύρια
Σχετικά με την αδειοδότηση των πανηγυριών στα χωριά, θέμα που συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ., είπε ότι είναι πολύ σοβαρό και επειδή ο ίδιος ήταν απών θα το θέσει στην επόμενη συνεδρίαση λέγοντας ότι «αυτό το καθεστώς σταματάει και δια παντός». Και δήλωσε: «Δεν πρόκειται εμείς ως αντιπολίτευση να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό που γινόταν επί σειρά ετών, δηλαδή διαδικασίες στα πανηγύρια έξω από κάθε έλεγχο, και ουσιαστικό και τυπικό, και κυρίως μια κατάσταση που δεν τιμά ούτε τα χωριά μας και, πίσω πίσω, βέβαια, και οι ίδιοι οι κάτοικοι και όλοι οι επισκέπτες δυσανασχετούν και το λιγότερο χαλάει το όλο κλίμα».
Όπως είπε, είναι το θέμα της χωροθέτησης και του ελέγχου των πανηγυριών αλλά και γενικότερα της συμμετοχής του Δήμου πλέον σ’ αυτά τα πανηγύρια, ακόμα και στα έσοδα. ‘Άρα, ό,τι έγινε μέχρι τώρα έγινε, στο εξής καμία χωροθέτηση δεν πρόκειται να παραχωρηθεί σε οποιοδήποτε σύλλογο, τουλάχιστον με τη δική τους συναίνεση, και μάλιστα δηλώνουν διατεθειμένοι ν’ ανεβάσουν πολύ ψηλά το θέμα, εάν δεν υπάρχει πλήρης έλεγχος από το Δήμο, τόσο της διαδικασίας όσο και των εσόδων. Κλείνοντας το θέμα, διεμήνυσε ότι «αυτό το καθεστώς της ασυδοσίας δεν μπορεί να συνεχιστεί σε καμία περίπτωση».

Για την ανεξέλεγκτη βόσκηση
Για το θέμα αυτό, ο κ. Καρίκης είπε ότι υπήρχαν περίοδοι που είχε μπει τάξη, άρα, αυτή τη στιγμή, η Δημοτική Αρχή δεν έχει καμία δικαιολογία για την κατάσταση που επικρατεί και κάπου πρέπει, εσωτερικά, να γίνει έλεγχος ενώ θύμισε την περίοδο που ήταν αρμόδιος ο κ. Λάρης Καραγιάννης που είχε μπει η απόλυτη τάξη, όπως είπε, στα σημεία που σήμερα βλέπουμε πολύ σημαντικά προβλήματα.
«Άρα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Εάν υπάρχει η θέληση να επιβληθεί η τάξη και ο νόμος, επιβάλλεται η τάξη και ο νόμος. Είναι γνωστά τα ονόματα, είναι γνωστοί ποιοι και ποιες καταστάσεις εκμεταλλεύονται, προκειμένου η κατάσταση αυτή να συνεχίζεται με κίνδυνο της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Συνεπώς και εκεί δεν βλέπουμε τα μέτρα που θα οδηγούσαν σε λύση το συγκεκριμένο πρόβλημα», τόνισε.

Για την καθαριότητα
«Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή, στο θέμα της καθαριότητας, μετά από μία χρονιά η οποία ήταν δραματική φέτος το καλοκαίρι, όπου είδαμε τουριστικές περιοχές να έχουν καθημερινά και επανειλημμένα συνεχώς μεγάλα προβλήματα στο θέμα της καθαριότητας, οι πληροφορίες μου είναι ότι δεν εισακούγεται η άποψη η δική μας, αφενός να υπάρχει πριν τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, μία πλήρης συνεννόηση και με ανθρώπους που ξέρουν οι οποίοι μετέχουν στο δ.σ.», είπε και πρότεινε το «σπάσιμο» του διαγωνισμού προκειμένου να είναι πιο εύκολα ελέγξιμος και αποτελεσματικός ώστε να ολοκληρωθεί.
Αντ’ αυτού, σύμφωνα με τον κ. Καρίκη, βλέπουμε ότι και πάλι θα οδηγηθούμε σε μία διαδικασία σαν την περυσινή, «η οποία, αν αποτύχει πια, θα είναι και η ολοκληρωτική διάλυση του νησιού μας. Γιατί, η εικόνα που ζήσαμε φέτος είναι η πλήρης διάλυση στον τομέα της καθαριότητας», όπως είπε και συμπλήρωσε ότι «ζούμε τη χειρότερη χρονιά που θα μπορούσαμε να ζήσουμε στα θέματα αυτά».

Για τη Μεσαιωνική Πόλη
Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος αναφέρθηκε στο θέμα της προγραμματικής σύμβασης της Μεσαιωνικής Πόλης-το οποίο έχει θέσει αρκετές φορές και στον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Υπουργό Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι έχουν κάνει παρεμβάσεις ως παράταξη αφού είναι επείγον να προχωρήσει. Και σε θέματα, όμως, που μπορεί να γίνεται μία προσπάθεια, όπως για τον έλεγχο των κοινοχρήστων χώρων και γενικά της εποπτείας της εμπορικής δραστηριότητας, και εκεί δεν διακρίνουν την αποτελεσματικότητα που πρέπει, όπως είπε, ώστε να μπει τάξη στο Μνημείο και να γίνονται παρεμβάσεις όπως παλαιότερα.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου