Ν. Σαντορινιός: Λύθηκε το θέμα με τις γνωματεύσεις για τους γονείς παιδιών με αναπηρία από το Νοσοκομείο Ρόδου

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΕΟΠΥΥ στο αίτημα των γονέων παιδιών με αναπηρία για αποσαφήνιση όρου σχετικής εγκυκλίου, όπου δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην λήψη γνωμάτευσης- παραπεμπτικού για χρήση υπηρεσιών κέντρων ειδικής αγωγής.

Ύστερα από παρέμβαση του βουλευτή Δωδεκανήσου, Νεκτάριου Σαντορινιού, και σε στενή συνεργασία, τόσο με το τοπικό κατάστημα ΙΚΑ Ρόδου και με το γραφείο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, εστάλη από χθες οδηγία προς τα αρμόδια υποκαταστήματα Δωδεκανήσου, ώστε να είναι δυνατόν να χορηγείται στους γονείς παιδιών με αναπηρία, η γνωμάτευση- παραπεμπτικό για κέντρα ειδικής αγωγής (λογοθεραπείας και κινησιοθεραπείας) και από τον Νευρολόγο Επιμελητή Ιατρό του Νοσοκομείου Ρόδου, από την στιγμή που δεν υπάρχει θέση Διευθυντή Νευρολογικής Κλινικής.

Οι γονείς παιδιών με αναπηρία της Δωδεκανήσου, και ειδικά της Ρόδου, τις τελευταίες μέρες, αντιμετώπισαν μια περίοδο ανησυχίας και ταλαιπωρίας- ψυχικής και οικονομικής-, που όμως είχε σύντομη διάρκεια και αίσιο τέλος. Οι κοινωνικές ευαισθησίες των υπηρεσιών του ΙΚΑ και της Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ λειτούργησαν ακαριαία και δόθηκε άμεση λύση.

Οι γονείς παιδιών με αναπηρία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσφέρουν τα αναγκαία, για την καλυτέρευση της υγείας και της μαθησιακής ικανότητας, στα παιδιά τους. Η αλλαγή της συγκεκριμένης εγκυκλίου, με οριζόντια λογική, δεν ελάμβανε υπόψη τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, καθώς ο γονιός παιδιού με αναπηρία από νησί, αναγκάζεται να ανταπεξέλθει στο χρέος του, σε ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες.

Τέλος, από πλευράς μου, χαίρομαι ιδιαίτερα για την άμεση αντίδραση και την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών, που ενέσκηψαν πάνω σε ένα τόσο σοβαρό και με κοινωνική βαρύτητα θέμα, διευκολύνοντας τις διαδικασίες και ενστερνιζόμενοι τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι νησιώτες.