Στη Ρόδο σήμερα ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman

Στη Ρόδο σήμερα ο πρόεδρος της Τσεχίας  Milos Zeman

Στη Ρόδο σήμερα ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 363 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του Φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών»

Στη Ρόδο φτάνει σήμερα ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman, για να πάρει μέρος στο φόρουμ με τον τίτλο «Διάλογος των πολιτισμών» που διεξάγεται και φέτος στο νησί μας.

Ο κ. Zeman, θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον πρόξενο της Τσεχίας στα Δωδεκάνησα Μανώλη Μαρκόπουλο στο χώρο του προξενείου και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο στην περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσέχος πρόεδρος έχει έρθει και στο παρελθόν στη Ρόδο συμμετέχοντας και πάλι στο εν λόγω φόρουμ το οποίο συγκεντρώνει αρκετές προσωπικότητες από διάφορες χώρες.

Το φόρουμ διεξάγεται για 14η χρονιά στη Ρόδο και θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Sheraton έχοντας ως γενικό θέμα: «Το χάος της πολλαπλότητας: Μία επείγουσα πρόσκληση για Διάλογο».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το φόρουμ της Ρόδου εξελίσσεται αφού, από φέτος, θα έχει “φορτωμένη” ατζέντα ενώ οι εργασίες του θα διαρκέσουν λιγότερες ημέρες.

Επίσης, φέτος θα γίνει παρουσίαση του Ινστιτούτου Έρευνας του παγκόσμιου δημόσιου φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών», το οποίο αποτελεί ένα νέο think-tank που θα αναπτύσσει υλοποιήσιμες λύσεις για μερικά από τα πιο πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το φόρουμ πιστεύει στον Διάλογο ως την καλύτερη προσέγγιση στις πολλές και ποικίλες προκλήσεις, πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές, που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. Το Φόρουμ της Ρόδου παίζει καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό το όραμα. Αυτό της φετινής χρονιάς το αντανακλά αυτό, φέροντας κοντά υψηλού προφίλ προσωπικότητες από την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τον ακαδημαϊκό κόσμο, τη διπλωματία κ.α.

Φέτος έχει τίτλο «το Χάος της Πολλαπλότητας: μία επείγουσα πρόσκληση για Διάλογο» και η ατζέντα του περιλαμβάνει συζητήσεις και “στρογγυλά τραπέζια” για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανταγωνιστικά οικονομικά μοντέλο και το ρόλο των υποδομών στην ανάπτυξη και την οικονομική ευημερία.
Εξέχοντες ομιλητές αυτή τη χρονιά θα είναι, μεταξύ άλλων:

Ο Πρόεδρος της Τσεχίας κ. Milos Zeman, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κ. Viktor Orban, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας κ. Robert Fico και ο πρώην Πρόεδρος της Τσεχίας κ. Vaclav Klaus.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Sheraton ενώ στις 7:30 το βράδυ στο Καστέλο θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του φόρουμ της Ρόδου.

Ο πρόεδρος της Τσεχίας M. ZemanΟ πρόεδρος της Τσεχίας M. Zeman

Διαβάστε ακόμη

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου