Παράταση στην προθεσμία διακανονισμού για τις οφειλές εμπορικών επιχειρήσεων στη ΔΕΗ

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ενημερώνει τις επιχειρήσεις -  μέλη του αλλά και το σύνολο του καταναλωτικού κοινού της περιοχής μας, σε συνέχεια της υπ.αριθμ. 2011/Α1/2 (09.09.2016) επιστολής που απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Πάππου προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ και με την οποία ζητούσε την ένταξη στη ρύθμιση των 36 δόσεων (Ευνοϊκή Ρύθμιση Οφειλών) των οφειλετών ΌΛΩΝ των κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στους οποίους έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε εξέδωσε εχθές Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, Δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρει:

«Το ΔΣ της ΔΕΗ λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη προσέλευση, με αμείωτο ρυθμό, των πελατών της Επιχείρησης για να ενταχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή, αποφάσισε σήμερα την παράταση της ρύθμισης για ένα μήνα, μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα διαφόρων φορέων δίνει την ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση αυτή και σε όσους τη ζητήσουν όχι αυτοβούλως αλλά μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν προβεί σε αυθαίρετη επανασύνδεση με επέμβαση στο μετρητή τους.

Τέλος, και εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής θέλησης, σε όσους είχαν κάνει παρέμβαση στο μετρητή τους – εννοείται πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής- αποφάσισε η επανασύνδεση να γίνεται με προκαταβολή ίση με το 15% της οφειλής και η εξόφληση του υπολοίπου σε 12 δόσεις.»

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, πάντα δίπλα στις επιχειρήσεις – μέλη του και στο σύνολο των παραγωγικών τάξεων της περιοχής μας, στο δύσκολο αγώνα της επιβίωσής τους, αναζητά και βρίσκει μέτρα και τρόπους επίλυσης των καίριων προβλημάτων που απασχολούν την τοπική αγορά, έχοντας πάντα ως στόχο τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Παράλληλα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου αναφέρει:

Η ΔΕΗ αποφάσισε την παράταση μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2016 της ρύθμισης των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή.

Ανταποκρινόμενοι επίσης στα αιτήματα διαφόρων φορέων, δίδεται η ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση, και μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν προβεί σε αυθαίρετη επανασύνδεση με επέμβαση στο μετρητή τους.

Σε όσους έχουν κάνει παρέμβαση στο μετρητή τους, πλην της περίπτωσης ρευματοκλοπής, η ΔΕΗ αποφάσισε η επανασύνδεση να γίνεται, με την καταβολή ίση με το 15% της οφειλής και η εξόφληση του υπολοίπου σε 12 δόσεις.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά  στους πελάτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και σας προτρέπουμε να κάνετε χρήση της ρύθμισης αυτής.