Εργασίες καθαρισμού μεγάλων αντικειμένων  σε  Κρεμαστή και Ρόδο

Εντατική πολυμέτωπη  εκστρατεία καθαριότητας από την αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Ρόδου,   βρίσκεται σε εξέλιξη  τις τελευταίες ημέρες, σε διάφορα σημεία στην πόλη και στη δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλή  ποιότητα ζωής και υγιεινή  στη καθημερινότητα των δημοτών, με βελτιωμένη την αισθητική εικόνα για τους κατοίκους αλλά και για τους διερχόμενους και τους επισκέπτες.

Η επιχείρηση αφορά την απομάκρυνση τεράστιων όγκων, μπαζών,  κλαδιών και διαφόρων αντικειμένων που δημιουργήθηκαν από την ανεξέλεγκτη εναπόθεση τους σε σημεία της πόλης, σε περιφερειακά ποτάμια  και δημόσια Κοιμητήρια, με  κίνδυνο να δημιουργηθούν σημαντικές εστίες μόλυνσης , που μπορούν  να βλάψουν την δημόσια υγεία.

 

 

Βασική προτεραιότητα  της δημοτικής Αρχής είναι η διατήρηση της καλής εικόνας της πόλης, η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών  καθαριότητας, όπως επίσης και η υγεία των δημοτών και για το λόγο αυτό έχει θέσει σε εγρήγορση τις υπηρεσίες, προκειμένου να επιτευχτεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.     

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την δημοτική Κοινότητα Κρεμαστή στον περιφερειακό ποταμό, συνεχίστηκαν  στο Κοιμητήριο της Κοινότητας και επεκτάθηκαν  σε πολλά σημεία στην πόλη της Ρόδου.

 

 

Συγκεκριμένα: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης διαφόρων αντικειμένων,  στο πάρκο πλησίον της οδού Μιχαήλ Πετρίδη, στην οδό Παρθενόπης, στην οδό Πατρών και το ρέμα του Ροδινιού. Οι εργασίες θα συνεχιστούν εντατικά  στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και σε σημεία  που θα κριθούν  απαραίτητα, βάσει των αιτημάτων  των δημοτών.

 

 

Επιπρόσθετα η Διεύθυνση Καθαριότητας απευθύνει θερμή παράκληση στους δημότες, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας να διατηρηθεί η πόλη καθαρή να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες.

Όσοι κάτοικοι καθαρίζουν κήπους και αυλές, να μην εναποθέτουν τα προϊόντα του κλαδέματος ατάκτως μέσα στους κάδους απορριμμάτων, παρά μόνο, αν πρόκειται για μικρές ποσότητες να είναι δεμένες ή μέσα σε μεγάλες σακούλες δίπλα στους κάδους.

 

 

Αν πρόκειται για μεγάλα αντικείμενα, όπως π.χ(κορμούς δέντρων, πλυντήρια, ψυγεία, στρώματα, κρεβάτια….)τότε οφείλουν να το πράξουν προγραμματισμένα και σε συνεννόηση με την υπηρεσία Καθαριότητας.     

Ο αριθμός τηλεφώνου στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι δημότες είναι: 2241063108.