Συνάντηση εργασίας στη Ρόδο με θέμα τον Πολιτισμό και την ανάπτυξη δικτύων στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο

Ο Δήμος Ρόδου  και ο Σύνδεσμος Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων (LCCPP), διοργανώνουν συνάντηση εργασίας με Θέμα «Πολιτισμός και ανάπτυξη δικτύων στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο - Προοπτικές & Κοινές Πρωτοβουλίες».

Οι εκλεκτοί ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στην συνεργασία των χωρών της Μεσογείου από την αρχαιότητα έως σήμερα, καθώς και στην θεσμό του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων (LCCPP) και του Ιδρύματος Tyre, & Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κα Maha El-Khalil Chalabi θα παρουσιάσει την σημαντική δράση του δικτύου.

Για την επικοινωνία και την συνεργασία στη Μεσόγειο από την αρχαιότητα έως και σήμερα θα μιλήσει η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Επίτιμο Μέλος Συμβουλίου Επιτρόπων (Board of Trustees) Ιδρύματος Tyre κα Ρόδη Κράτσα.

Κεντρικός Ομιλητής ο καθηγητής Αρχαιολογίας & Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Ίδρυμα Ν.Π. Γουλανδρή) στην Αθήνα, Δρ. Νικόλαος  Σταμπολίδης.

Στην Συνάντηση θα παρευρεθούν Δήμαρχοι ή εκπρόσωποι τους από τον Σύνδεσμο LCCPP, αλλά και από τις Πόλεις που συμμετείχαν στην πρώτη φάση της διαδικασίας της επιλογής ως Υποψήφιες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες.

Στόχος των εργασιών είναι η δημιουργία συνεργειών και η συμμετοχή σε δίκτυα στην Μεσόγειο και στην Ευρώπη με κοινό παρονομαστή τον Πολιτισμό και τις καινοτόμες εφαρμογές του.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα

Πολιτισμός ΚΑΙ ανάπτυξη δικτύων στηΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗ Μεσόγειο - Προοπτικές & Κοινές Πρωτοβουλίες                                                     

Συνάντηση Εργασίας • Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 @ 10:00-13:30

Ξενώνας Αγίας Αικατερίνης, Πλατεία Πεισιρόδου (Μεσαιωνική Πόλη), Ρόδος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:45-10:00          

Προσέλευση και εγγραφή

10:00-10:05          

Καλωσόρισμα:  Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος

10:05-10:15          

Χαιρετισμός: Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος

10:15-10:30          

Εισήγηση για τη θέσπιση τίτλου «Ελληνικής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας» και τη δημιουργία συνεργειών και συμμετοχή σε δίκτυα Ι Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος

10:30-11:00          

Παρουσίαση Συνδέσμου Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων (LCCPP) και των δράσεων του δικτύου Ι Πρόεδρος Ιδρύματος Tyre, LCCPP & Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κα Maha El-Khalil Chalabi

11:00-11:15          

Η επικοινωνία και συνεργασία στη Μεσόγειο από την αρχαιότητα έως και σήμερα : Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Επίτιμο Μέλος Συμβουλίου Επιτρόπων (Board of Trustees) Ιδρύματος Tyre κα Ρόδη Κράτσα

11:15-12:00

Κεντρική Ομιλία «Οι σχέσεις Ελλήνων και Φοινίκων στην Αυγή της Ιστορίας» : Καθηγητής Αρχαιολογίας Δρ. Νικόλαος Σταμπολίδης

12:00-12:30

Τοποθετήσεις : Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Πόλεων

12:30-13:20          

Πολιτισμός και ανάπτυξη δικτύων στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο Ι Ανοικτή συζήτηση

13:20-13:30          

Συμπεράσματα και λήξη εργασιών. Υπογραφή της Χάρτας Αξιών και των Εσωτερικών Κανονισμών από νέα μέλη-πόλεις.

15:00-16:00          

Ξενάγηση στα Φοινικικά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρόδου από την αρχαιολόγο Δρ. Βασιλική Πατσιαδά