Αναβλήθηκε η δίκη  για το κτίριο της Ακαδημίας

Για το τέλος Νοεμβρίου αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση της  υπόθεσης που αφορά την πτώση της οροφής του κτιρίου της Ακαδημίας τον Ιανουάριο του 2012.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες ωστόσο λόγω ασθενείας του ενός εκ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του πρώην προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου Θεοδόση Κολιάδη, αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου 2016.

Εκτός από τον κ. Κολιάδη στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς για έκθεση δια παραλείψεως κατά συρροή.

Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό καθώς πριν από ένα χρόνο οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για την κατηγορία αυτή και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση του είχε αθωώσει τον πρώην δήμαρχο Χατζή Χατζηευθυμίου, τον πρώην αντιδήμαρχο Μανώλη Καμπουρόπουλο και τον πρώην προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Χριστοδούλου που επίσης κατηγορούνταν στην υπόθεση.
Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είχαν παραστεί οι κ.κ. Δημήτρης Σαλαμαστράκης και Κώστας Σαρρής.