Θα βραβευτούν οι πρωτευσάντες μαθητές της Γ΄ λυκείου, όλων των σχολείων της Δωδεκανήσου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου «Δια βίου μάθησης» κ. Άγγελου Ανανία και κλιμακίου της Λέσχης Λάιονς Ρόδου, αποτελούμενο από την Πρόεδρο της Λέσχης Ιωάννα Τσάρπα, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Ευαγόρα Νικολάου και τα μέλη της Επιτροπής Αθανάσιο Κοσσιώρη και Λουΐζα Χριστοδουλίδου.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε όπως, η όλη εκδήλωση πραγματοποιηθεί ως συνδιοργάνωση της Λέσχης Λάιονς Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως και πέρυσι, με διαφοροποίηση ως προς το χρόνο και τον τόπο πραγματοποίησης της εκδήλωσης για τα παιδιά από τα σχολεία των Κυκλάδων. Ειδικότερα το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Η Συνδιάσκεψη για τα παιδιά από τα σχολεία της Δωδεκανήσου, η οποία θα έχει επίκαιρο θέμα και το οποίο θα ανακοινωθεί στους μαθητές τις επόμενες μέρες, θα γίνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ρόδου. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Metropol multicinema».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Χαραλαμπάκης Χριστόφορος, Καθηγητής Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Φιλολογίας, Τομέας Γλωσσολογίας, ο οποίος  ανάμεσα στο πλούσιο επιστημονικό του έργο, είναι η  ανάθεσή του από την Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών, του επιστημονικού συντονισμού της έκδοσης του «Χρηστικού Λεξικού της νεοελληνικής γλώσσας» της Ακαδημίας Αθηνών.

Το έργο κυκλοφόρησε σε επτά τόμους και είναι σήμερα το πλουσιότερο επίτομο νεοελληνικό λεξικό από άποψη λημματολογίου, το οποίο αντικατοπτρίζει τόσο το γραπτό όσο και τον προφορικό λόγο, με την απαραίτητη ισορροπία».

 Τα παιδιά από τα σχολεία των Κυκλάδων, θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο και θα βραβευθούν σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ή την επομένη ημέρα, πιθανότατα το μήνα Μάρτιο του 2017, ανάλογα με τα δρομολόγια των πλοίων, όπως θα έχουν διαμορφωθεί την περίοδο αυτή.

Η διαφοροποίηση έγινε λόγω της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών από όλα τα νησιά των Κυκλάδων προς τη Ρόδο και του πολύ υψηλού κόστους μετακίνησης.