Στην Κω, εκεί όπου ξεκίνησε  ο Σμαλιός...

Στην Κω και στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα,  όπου ξεκίνησε με τον τότε Ιπποκράτη να προπονείται στο στίβο, βρέθηκε ο Γιάννης Σμαλιός την περασμένη βδομάδα, αφού για ένα διάστημα πραγματοποίησε τις διακοπές του στο νησί.
 

Ο αθλητής, ο οποίος τώρα ζει στη Σουηδία και προπονείται με σύλλογο στο Έρεμπρο, κλείνει έξι χρόνια μακριά από την Ελλάδα όμως θέλει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο βάζοντας συνεχώς στόχους για συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, πάντα στο ακόντιο.

Επιδίωξή του τώρα είναι να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα γίνει στο Λονδίνο 4-13 Αυγούστου του 2017 κι από κει, αν και είναι ακόμη μακριά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Το διάστημα παραμονής του στην Κω πάντως, δεν παραλείπει να είναι κοντά σε νέους αθλητές του στίβου και να τους δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του με σκοπό να ζήσουν κι αυτοί το όνειρό τους.

Ο Γιάννης Σμαλιός ως αθλητής αρχικώς του Ιπποκράτη, και εν συνεχεία του Εύδαμου Κω, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων του Κάουνας όπου πήρε το χρυσό μετάλλιο το 2005 κι εν συνεχεία έβαλε…πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008 όπου κι έφτασε, χωρίς όμως να εξασφαλίσει, μετά από έναν βροχερό προκριματικό, τη συμμετοχή του στα τελικά του αγωνίσματος.

Το 2009 είχε συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα κι έμεινε για λίγο εκτός μεταλλίων ενώ το 2010 ήταν η σειρά ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών στη Βαρκελώνη τότε, χωρίς και πάλι να καταφέρει να μπει στον τελικό.

Οι παραπάνω διοργανώσεις είναι μόνο κάποιες από τις πάμπολλες που συμμετείχε με την εθνική μας ομάδα ο Κώος ακοντιστής ενώ τώρα ανήκει στην εθνική Σουηδίας. Η καλύτερή του επίδοση, η οποία επιτεύχθηκε πριν από λίγες μέρες στο Finnkampen του Τάμπερε  είναι στα 81,89μ. κι αν συνεχίσει το ίδιο δυναμικά θα μπορέσει να εξασφαλίσει το ταξίδι στην Αγγλία.

Ο Γιάννης Σμαλιός στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα ξανά...Ο Γιάννης Σμαλιός στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα ξανά...