Όλα έτοιμα στην Αλιμιά για το παιχνίδι επιβίωσης

Όλα έτοιμα στην Αλιμιά για το παιχνίδι επιβίωσης

Όλα έτοιμα στην Αλιμιά για το παιχνίδι επιβίωσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2068 ΦΟΡΕΣ

Θα συμμετάσχουν δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες

Δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες θα είναι οι παίκτες του παιχνιδιού επιβίωσης «The Island» που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Οκτώβρη στην Αλιμιά.

Πρόκειται για νέους ηλικίας από 20 έως 32 ετών που θα φτάσουν στο νησί στις 13 του μήνα, μέρα κατά την οποία θα ξεκινήσει και το παιχνίδι.
Τα συνολικά είκοσι άτομα που προέρχονται από την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Αγγλία, θα παραμείνουν στην Αλιμιά μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.

Κάθε μέρα ειδικοί του του Βελγικού ταξιδιωτικού πρακτορείου “Beyond Borders” που διοργανώνει και το παιχνίδι επιβίωσης θα επισκέπτονται την ομάδα στην Αλιμιά για να καταγράφουν τις επιδόσεις και να βαθμολογούν τα μέλη της ώστε να αναδειχτεί μετά από δέκα μέρες ο νικητής.

Στους παίκτες θα δοθεί ο βασικός εξοπλισμός που θα χρειαστούν για να επιβιώσουν πάνω στο νησί και να δημιουργήσουν τους χώρους φιλοξενίας τους, καθώς ένας από τους όρους του παιχνιδιού είναι να μη χρησιμοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα κτίσματα που υπάρχουν στο νησί.

Στις 5 του μήνα θα έρθουν ξανά στη Ρόδο εκπρόσωποι των διοργανωτών για να μεταφερθούν στην Αλιμιά ώστε να τακτοποιήσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες για το παιχνίδι. Οι διοργανωτές πάντως που επέλεξαν το συγκεκριμένο νησί της Δωδεκανήσου για το παιχνίδια έχουν εντυπωσιαστεί από τις καιρικές συνθήκες και ευελπιστούν να διατηρηθούν έτσι και το επόμενο διάστημα.

Εμπνευστής του παιχνιδιού είναι το ταξιδιωτικό πρακτορείο “Beyond Borders” του Βελγίου. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό προϊόν το οποίο εισάγει για πρώτη φορά στον κόσμο το συγκεκριμένο πρακτορείο και θα εγκαινιαστεί στα Δωδεκάνησα, στο ακατοίκητο νησί της Αλιμιάς ύστερα από ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία.

Τα οφέλη από τη διεξαγωγή του παιχνιδιού θα είναι τεράστια καθώς το νησί της Αλιμιάς και τα Δωδεκάνησα θα γίνουν γνωστά μέσα από τα social media. Μάλιστα οι διοργανωτές επιθυμούν να καθιερώσουν το νησί της Δωδεκανήσου ως τόπο διεξαγωγής του παιχνιδιού αυτού και να το συνδέσουν με πακέτο διακοπών και δράσεων και στη Ρόδο.

Τέτοια πρωτότυπα πρότζεκτ όπως το “The Island” αναδεικνύουν τις δυνατότητες των νησιών, προσελκύουν ειδικές κατηγορίες τουριστών και τελικά μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου.

Το Beyond Borders είναι ένα νέο και φιλόδοξο τουριστικό πρακτορείο που εγκαινιάζει concept ταξιδιών περιπέτειας, τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Ξεκινώντας από το πάθος των ιδιοκτητών για την περιπέτεια και έχοντας αποκτήσει μεγάλη ταξιδιωτική εμπειρία την τελευταία δεκαετία, δημιουργήθηκαν τρία διαφορετικά project.

Το πρώτο από αυτά ονομάζεται “The Island”. Η βασική ιδέα είναι να μείνουν σε ένα ακατοίκητο νησί μία ομάδα 20 διαγωνιζόμενων για δέκα μέρες. Σε αυτό το διάστημα όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να περνούν διάφορες δοκιμασίες επιβίωσης, όπως π.χ. να φτιάξουν καταφύγιο, να βρουν τροφή κλπ. για να συγκεντρώσουν πόντους ή να κερδίσουν κάποια από τα μικρά έπαθλα του παιχνιδιού, όπως μία διανυκτέρευση σε κάποιο άνετο κατάλυμα σε διπλανό νησί ή φρέσκο φαγητό. Ο διαγωνιζόμενος που θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους μετά από δέκα ημέρες, θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο».

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ολλανδία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικής ιστοσελίδας του “Beyond Borders” και των ΜΜΕ

Διαβάστε ακόμη

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή